Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοσιογράφος BBC προς Μητσοτάκη: "Είστε σοβαρός, σε όλη τη χώρα δεν βρήκατε γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση;" (vd)

Δημοσιογράφος BBC προς Μητσοτάκη: "Είστε σοβαρός, σε όλη τη χώρα δεν βρήκατε γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση;" (vd)

"Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, ήταν πολύ πιο διστακτικές από ό,τι οι άντρες"

«Δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική», αυτή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτηση της δημοσιογράφου του BBC Ζεϊνάμπ Μπαντάουι, σχετικά με τη δυσανάλογη συμμετοχή γυναικών στην νεοσύστατη κυβέρνηση.

«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω να βρω για εσάς 21 έμπειρες γυναίκες για να καλύψουν τις θέσεις», σχολίασε σε έντονο ύφος η  Βρετανή δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση πως ρώτησε πολλές γυναίκες αλλά ήταν «κάτι παραπάνω από διστακτικές για να αναλάβουν τη θέση».

«Είστε σοβαρός σε όλη τη χώρα με όλες αυτές τις υπέροχες Ελληνίδες;» επέμεινε η δημοσιογράφος, και ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε, «ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, ήταν πολύ πιο διστακτικές από ό,τι οι άντρες. Δεν είμαι χαρούμενος για τη σύνθεση βάσει φύλου και το αναγνωρίζω ανοιχτά, ωστόσο οι γυναίκες που έχουμε είναι πάρα πολύ ικανές και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Να σημειωθεί ότι στο νέο υπουργικό σχήμα, σε σύνολο 51 υπουργών και υφυπουργών μόλις 5 είναι γυναίκες.

Η συνέντευξη, θα μεταδοθεί απόψε στη γνωστή εκπομπή BBC Hard Talk, το μικρό απόσπασμα έχει ανέβει ήδη το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, στο twitter.

http://www.avgi.gr

2 σχόλια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 01:37 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ.ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.ΣΙΓΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ,ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΝ;;;;;

  • ...
    ... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 00:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας τα δουν όλες οι γυναίκες που τους ψήφισαν. Αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά της ΝΔ απέναντι στις γυναίκες δεν είναι κάτι καινούριο, είναι παλιό και είναι εμφανές και στις τοπικές οργανώσεις. Είναι και βασικός λόγος που δεν υποστηρίχθηκε η Ντόρα για αρχηγός, μην το ξεχνάμε αυτό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...