Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Sin Boy, Snik και Yung Light | Η νέα γενιά των ράπερ που ακούγεται παντού (vd)

Sin Boy, Snik και Yung Light | Η νέα γενιά των ράπερ που ακούγεται παντού (vd)

Το ελληνικό ραπ έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, με νέα ονόματα να προστίθενται διαρκώς στην λίστα του, αλλάζοντας κάθε εκδοχή του είδους όπως το ξέραμε. Πρόκειται για είδος που δίνει έμφαση στους στίχους και στο περιεχόμενο αυτών και η μουσική συνήθως είναι συνοδευτική και δευτερεύουσας μέριμνας.

Οι στίχοι, αυτοσχέδιοι στην καθημερινή έκφραση, αλλά επεξεργασμένοι στις παραγωγές, δεν τραγουδιούνται αλλά απαγγέλλονται, ενώ η μουσική δανείζεται στοιχεία από τη soul, τη τζαζ όσο και από άλλα ποικίλα μουσικά ρεύματα. Αρκετοί καλλιτέχνες της ραπ έχουν υιοθετήσει λυρικό και ποιητικό ύφος γραφής. Ωστόσο, η σύγχρονη ποπ ραπ βασίζεται πλέον πολύ και σε τραγουδιστά ρεφρέν και δίνεται περισσότερη έμφαση στον ρυθμό και την παραγωγή σε σχέση με τους πρωταρχικούς δίσκους του είδους, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους οπαδούς της street rap. Το 2019, η πορεία του είδους είναι ακόμα πιο ανοδική και το ελληνικό χιπ χοπ περνάει την καλύτερη φάση στην ιστορία του, τουλάχιστον από πλευράς δημοτικότητας. Μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να επενδύουν στο ραπ, που σημαίνει ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στον τρόπο που αντιμετωπίζει το είδος η βιομηχανία. Ωστόσο, παραμένει ένα είδος αυστηρά ανδροκρατούμενο, με στίχους που ακούγονται σε πολλές περιπτώσεις «φτηνοί». 

Τα περισσότερα ονόματα της νέας γενιάς του ραπ -SnikYung LightSin BoySaske και FY- παίζουν σε ασφυκτικά γεμάτους χώρους, κάνοντας sold-outs, περιοδεύουν σε όλη τη χώρα και δεν είναι καθόλου υπερβολή ο χαρακτηρισμός «ραπ φρενίτιδα» για να περιγράψει αυτό που ζει τώρα η Ελλάδα. Η εκπομπή «Καλοκαίρι #not» έφτιαξε ένα αφιερωματικό βίντεο με τους πιο δημοφιλούς ραπέρ της νέας γενιάς στη χώρα μας για να μη σας κοροϊδεύουν τα παιδιά σας, αλλά και να παρακολουθείτε τα βραβεία Mad χωρίς να έχετε το βλέμμα της αγελάδας. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...