Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρεκόρ με 49,9 βαθμούς στο Ισραήλ!

Ρεκόρ με 49,9 βαθμούς στο Ισραήλ!

Ρεκόρ ζέστης των τελευταίων 70 ετών καταγράφηκε στο Ισραήλ την ώρα που οι πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα ανάγκασαν τις αρχές να εκκενώσουν περιοχές, απομακρύνοντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Στην τοποθεσία όπου φέρεται να βρίσκονταν κάποτε τα Σόδομα, κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, τα θερμόμετρα έδειξαν 49,9 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη, κάτι που συνιστά ρεκόρ τουλάχιστον από το 1948, όταν δηλαδή ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλωθεί περίπου 100 πυρκαγιές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και "τουλάχιστον τρεις-τέσσερις κοινότητες εκκενώθηκαν", ανέφερε εξάλλου μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, η Ταλ Βόλβοβιτς. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Οι πυρκαγιές αυτές οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα σε αμέλεια όμως πήραν διαστάσεις "λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, της ξηρασίας και των ανέμων", πρόσθεσε η Βόλβοβιτς.

Κοντά στην Ιερουσαλήμ, στην αρχαία, εγκαταλειμμένη αραβική πόλη Λίφτα, κινητοποιήθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δώδεκα ομάδες πυροσβεστών για να κατασβήσουν μια μεγάλη πυρκαγιά. Νωρίς το βράδυ οι φλόγες είχαν τεθεί υπό έλεγχο.

«Η υπερθέρμανση (του πλανήτη) θα συνεχιστεί, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις και θα πρέπει επομένως να περιμένουμε και νέα κύματα ακραίας ζέστης και νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών», σημείωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...