Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκόπια | Πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου του 2020

Σκόπια | Πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου του 2020
«Καταλήξαμε στην απόφαση πως η 12 η Απριλίου του2020 είναι η ημερμομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών. Αυτό σημαίνει πως όλα τα κόμματα καταλήξαμε σε συναίνεση» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων, το βράδυ της Κυριακής.


Ο Ζάεφ ανέφερε, επίσης, πως προτάθηκαν σαν ημερομηνίες οι 22 και 29 Δεκεμβρίου, ωστόσο απορρίφθηκαν από την αντιπολίτευση, ενώ τόνισε πως θα γίνουν πρόσθετες διαβουλεύσεις για την τεχνική κυβέρνηση.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι σημείωσε πως «η 12η Απριλίου είναι μια αποδεκτή ημερομηνία για εμάς και είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε μια δημοκρατική διαδικασία. Συζητήσαμε και παραθέσαμε όλες τις διαφωνίες μας. Αποφασίσαμε από κοινού για τηξν ημερομηνία των εκλογών».  

Η κυβέρνηση του Ζάεφ θα παραιτηθεί και τη χώρα θα οδηγήσει στις εκλογές αυτές μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Την πρωθυπουργία θα αναλάβει έως τη διεξαγωγή των εκλογών υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα προταθεί από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Στην κυβέρνηση αυτή θα συμμετάσχουν και υπουργοί από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ ανάφερε ότι στη σύσκεψη αυτή "ομόφωνη θέση όλων των πολιτικών αρχηγών ότι η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι ο στόχος μας".

protothema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...