Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλλάζουν όλα στα εστιατόρια μετά τον κορωνοϊό (vd)

Αλλάζουν όλα στα εστιατόρια μετά τον κορωνοϊό (vd)

«Ο προσωπικός σας κύλινδρος είναι έτοιμος. Μπορείτε να περάσετε!»

Αυτό θα μπορούσε να είναι το καλωσόρισμα στα εστιατόρια της Γαλλίας. που εγκαθιστούν τις συγκεκριμένες διαφάνειες από πλέξιγκλας, οι οποίες καλύπτουν και απομονώνουν τον πελάτη ενώ απολαμβάνει το φαγητό του.

Ο Ματιέ Μανζονί, ιδιοκτήτης εστιατορίου αναφέρει: « Εάν ανοίξουμε σύμφωνα με όσα απαιτούνται τώρα, σημαίνει ότι πρέπει να έχω έναν πελάτη ανά 4 τ.μ., δηλαδή συνολικά δέκα πελάτες. Αυτό είναι αδύνατον. Με το διαχωριστικό μπορώ να ελπίζω ότι θα μπορώ να έχω με 40 πελάτες κάθε φορά. Αυτό αλλάζει τα πάντα»

Η κατασκευή, που μοιάζει πολύ με καπέλο πορτατίφ, κρέμεται από το ταβάνι με καλώδιο και έχει άνοιγμα στο πίσω μέρος έτσι ώστε να μη χρειάζεται ο πελάτης να σκύβει για να καθίσει ή να σηκωθεί από το τραπέζι. 

Η ιδέα φαίνεται πως άρεσε σε εστιάτορες σε διάφορες χώρες που ήδη κάνουν τις παραγγελίες τους.

Υποχρεωτική θερμομέτρηση στα εστιατόρια 

Το σκάνερ αυτό δεν βρίσκεται σε αεροδρόμιο αλλά στην είσοδο εστιατορίου και μετρά τη θερμοκρασία των πελατών

Σε μια άλλη εκδοχή, ο πελάτης πλησιάζει τον καρπό τους χεριού του στον ανιχνευτή προκειμένου να μετρηθεί η θερμοκρασία του σώματός του. Εάν είναι υψηλή, η είσοδος δεν θα του επιτρέπεται.

Για την ώρα οι συσκευές αυτές λείπουν από τα εστιατόρια στο Μπρούκλιν, που όμως ετοιμάζουν βαρύ εξοπλισμό στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Διαφανή διαχωριστικά ανάμεσα στα τραπέζια, σερβίτσια καλυμμένα με μεμβράνη και εμποτισμένες με αντισηπτικό πετσέτες που θα προσφέρονται στους πελάτες μεταξύ του κυρίως γεύματος και του επιδορπίου.

Οι παραδοσιακοί κατάλογοι έχουν εξαφανιστεί και οι πελάτες θα βλέπουν το μενού στα κινητά τους. Ενώ, όσο κι αν αυτό δυσκολεύει τις κινήσεις τους, οι υπάλληλοι θα φορούν το μάσκες και ποδονάρια. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...