Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

YouTubers υιοθέτησαν παιδί και το επέστρεψαν όταν έμαθαν ότι έχει αυτισμό (vd)

YouTubers υιοθέτησαν παιδί και το επέστρεψαν όταν έμαθαν ότι έχει αυτισμό (vd)

Η εδραίωση των social media στην καθημερινότητά μας έχει φέρει αναμφίβολα πολλά καλά αλλά έχει δημιουργήσει σε ορισμένους ανθρώπους μια σύγχυση: ποια είναι η πραγματική και ποια η εικονική ζωή. Συχνά, τα δύο αυτά μπερδεύονται, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ταυτίζονται κιόλας. 

Το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά σύνηθες σε ανθρώπους που βιοπορίζονται - με κάποιον τρόπο - από την έκθεσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι δηλαδή «influencers». Πού σταματά η «δημιουργία περιεχομένου» για το κοινό και πού αρχίζει η πραγματική ζωή; Τα όρια, πολλές φορές, είναι δυσδιάκριτα, με αποτέλεσμα αρκετοί να συγχέουν το κατασκευασμένο με το αληθινό. Και τότε αρχίζουν τα προβλήματα, καθώς η πραγματική ζωή δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με όρους «παιχνιδιού»...

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα η υπόθεση με ένα ζευγάρι YouTubers από το Οχάιο, οι οποίοι αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα παιδί με αυτισμό, κοινοποίησαν την απόφασή τους αυτή στους followers τους, το έκαναν πράξη και μετά από κάποιο διάστημα το παιδί δεν βρισκόταν πια με την οικογένεια γιατί... αποδείχθηκε «δύσκολο» στη συμβίωση. 

Η Myka Stauffer και ο James Stauffer, είναι παντρεμένοι, με τρία παιδιά και διαθέτουν κανάλι στο YouTube, στο οποίο παρουσιάζουν στιγμές της οικογενειακής τους καθημερινότητας. Το 2016 ανακοίνωσαν πως επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα παιδί από την Κίνα και ότι «σκέφτονταν» να υιοθετήσουν ένα ακόμη αργότερα, από την Ουγκάντα ή την Αιθιοπία. Το παιδί που θα υιοθετούσαν από την Κίνα είχε το όνομα «Huxley» και, όπως τους πληροφόρησε το γραφείο που είχε αναλάβει τη διαδικασία, έπασχε από «βλάβη στον εγκέφαλο». Ωστόσο, το ζευγάρι αποφάσισε να προχωρήσει την υιοθεσία, «όταν ο Θεός μαλάκωσε τις καρδιές» τους, όπως δήλωσαν. 

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία υιοθεσίας, είπαν πως τα έσοδα από τα χορηγούμενα βίντεό τους θα πάνε σε αυτό τον σκοπό, ενώ ζήτησαν από τους followers τους να δωρίσουν από 5 δολάρια για τις ανάγκες του υιοθετημένου γιου τους, με την υπόσχεση ότι θα έγραφαν τα ονόματα των δωρητών σε ένα βιβλίο. Χαρακτηριστικό της απήχησης που είχε η διαδικασία υιοθεσίας του μικρού Huxley από τους Stauffer είναι το βίντεο της πρώτης συνάντησης της οικογένειας με τον δίχρονο στην Κίνα άγγιξε τις 5,5 εκατ. προβολές στο YouTube. Όλο αυτό το διάστημα, δε, το ζευγάρι κέρδισε χορηγίες από μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ. 

Και ξαφνικά ο Huxley... εξαφανίστηκε

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Myka Stauffer είπε στους followers της ότι ο Huxley λάμβανε ειδική θεραπεία καθώς διαγνώστηκε με αυτισμό. Ήταν εκείνη περίπου την περίοδο που οι φαν του ζευγαριού παρατήρησαν ότι το παιδί δεν εμφανιζόταν πια στα βίντεο της οικογένειας. Με τις φήμες για το τι συμβαίνει να «φουντώνουν», οι Stauffer αναγκάστηκαν την περασμένη Τρίτη να παραδεχτούν ότι το παιδί δόθηκε μόνιμα σε άλλη οικογένεια για το καλό της «συναισθηματικής του υγείας»

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, το γραφείο υιοθεσιών δεν τους είχε δώσει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση του Huxley και οι γιατροί στις ΗΠΑ τούς είπαν ότι το παιδί χρειάζεται ένα «άλλο πλαίσιο βάσει των ιατρικών του αναγκών». Κάποιοι, έστειλαν μηνύματα συμπόνοιας στο ζευγάρι, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για εκμετάλλευση του παιδιού από την οικογένεια για προφανείς λόγους. 

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, η υπόθεση αυτή έφερε στο προσκήνιο με τον πιο άβολο τρόπο το μεγάλο κεφάλαιο των υιοθεσιών, καθώς πράγματι, όπως συνέβη και με τον Huxley, συχνά τα υιοθετημένα παιδιά είτε καταλήγουν ξανά σε ιδρύματα και δομές φιλοξενίας είτε αλλάζουν οικογένειες κάθε τόσο, όταν οι «γονείς» διαπιστώσουν πως το παιδί... δεν τους κάνει. Τα παιδιά, όμως, δεν είναι μπαλάκια για να φεύγουν από τον ένα και να πηγαίνουν στον άλλο και σίγουρα αξίζουν μια εντελώς διαφορετική παιδική ηλικία από αυτή. 

Με πληροφορίες από BBC

www.ethnos.gr 

1 σχόλιο

  • Ρώτησε κανένας αν μπορούσαν να το αναθρέψουν έτσι ?
    Ρώτησε κανένας αν μπορούσαν να το αναθρέψουν έτσι ? Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 16:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι άνθρωποι πήγαν να κάνουν ένα καλό και για τους ίδιους και για το παιδάκι ! Ομως η υπηρεσία που έκανε την υιοθεσία ήταν υποχρεωμένη να ξέρει ότι το παιδί είναι απόλυτα υγιές ή αν το ήξερε ότι δεν είναι , θα έπρεπε να ενημερώσει τους ανάδοχους γονείς πριν γίνει η υιοθεσία ! Δεν γίνεται υιοθεσία όπως ''γουρούνι στο σακί'' και μετά να τραβάνε τα πάνδεινα οι γονείς και για μια ολόκληρη ζωή να ζουν με το άγχος !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...