Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θερινές εκπτώσεις 2020!Πονοκέφαλος για τους εμπόρους - Ευκαιρία για τους καταναλωτές

Θερινές εκπτώσεις 2020!Πονοκέφαλος για τους εμπόρους - Ευκαιρία για τους καταναλωτές
Μπορεί ο κορονοϊός να άλλαξε πολλά τους τελευταίους μήνες όμως δε μπορεί να σταματήσει τα πάντα. Έτσι όλοι μας επιστρέφουμε δειλά -δειλά στην καθημερινότητα, κυκλοφορούμε, πάντα με προσοχή και κάνουμε πλέον τις αγορές μας με μια μεγαλύτερη ελευθερία. Κρίσιμο είναι για τους εμπόρους όλης της χώρας το ακόλουθο διάστημα καθώς είναι εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης σχετικά με την ημερομηνία και διάρκεια των θερινών εκπτώσεων καθώς και
με το παρόν διάστημα προσφορών.
Χωρίς να υπάρχει κάποιος κανόνας, κατά παράδοση κάθε καλοκαίρι υπάρχουν δύο περίοδοι εκπτώσεων. Η πρώτη περιλαμβάνει ένα 10ήμερο προσφορών που συνήθως γίνεται το Μάιο και η δεύτερη και βασικότερη περίοδος εκπτώσεων ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου. Έτσι το φετινό αρχικό πλάνο για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις τις ήθελε να ξεκινούν στα μέσα Ιουλίου και να διαρκούν για έναμιση μήνα φτάνοντας μέχρι και τις 31 Αυγούστου. 
Η παρούσα ιδιαίτερη κατάσταση ωστόσο έκανε τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ) ήδη από τον Απρίλιο να αιτηθεί μέσω επιστολής του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τη λήψης μιας σειράς από μέτρα για την οικονομία, ανάμεσα στα οποία και τη μετατόπιση των θερινών εκπτώσεων 2020 κατά 15 μέρες έτσι ώστε να ξεκινήσουν στις αρχές Αυγούστου. Αυτό θα δώσει τον απαραίτητο επιπλέον χρόνο στις επιχειρήσεις προκειμένου να διαθέσουν τα εμπορεύματα που έχουν ήδη σε μεγάλο απόθεμα στα καταστήματά τους εξαιτίας της καραντίνας αλλά και να παραλάβουν τις παραγγελίες που περιμένουν εδώ και καιρό από το εξωτερικό. 

Το πρόβλημα με το ξεμεινεμένο εμπόρευμα

Όλα τα καταστήματα, φυσικά και ψηφιακά έχουν επιδοθεί σε ένα ατελείωτο πανηγύρι προσφορών και αυτό δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση. Μπορεί ακόμα να μην έχουν ξεκινήσει επίσημα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, παρόλα αυτά οι έμποροι όλης της χώρας αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανώς δύσκολη κατάσταση: Με τα φυσικά καταστήματα κλειστά για όλο το διάστημα της άνοιξης και μέχρι τις 11 Μαΐου που άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους, βλέπουν το εμπόρευμα της ανοιξιάτικης κολεξιόν να μένει στα ράφια και τις αποθήκες. 
Ακόμα χειρότερη είναι η μοίρα των χειμερινών εμπορευμάτων που τους είχαν μείνει και ήλπιζαν ότι θα τα πουλήσουν με προσφορές μέσα στην άνοιξη. Έτσι εκμεταλλεύονται στο έπακρο το διάστημα των πρώτων προσφορών του καλοκαιριού και προωθούν με κάθε τρόπο τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας online φυλλάδια και flash sales ή web bazaar. Λόγω κορονοϊού γίνονται πολύ δημοφιλής σελίδες όπως το Kimbino ή Fylladiomat που συγκεντρώνουν τα online φυλλάδια προσφορών όλων των καταστημάτων. Εκτός της μεγάλης ευκολίας στην αναζήτηση έχουν και το θετικό της ανέπαφης έρευνας της καλύτερης τιμής. Επιπλέον μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε και συνδρομή ώστε να μένουμε πάντα ενημερωμένοι για τις τρέχουσες προσφορές. 

Η επιφύλαξη των καταναλωτών

Σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα που όλοι οι έμποροι περιμένουν να έχουν έσοδα πουλώντας την καλοκαιρινή κολεξιόν διαπιστώνουν ότι ο κόσμος είναι επιφυλακτικός στο να κάνει σπατάλες και με το δίκιο τους άλλωστε. Η οικονομική κρίση που διανύουμε επηρεάζει τα πορτοφόλια όλων μας. Οι περισσότεροι βρίσκονται ακόμα υπό αβέβαιο καθεστώς εργασίας, με εκ περιτροπής συμβάσεις ή αναστολή σύμβασης ενώ ο τουρισμός που είναι πηγή εσόδων για πολλούς Έλληνες, ειδικά το καλοκαίρι, πλήττεται κι αυτός από τον κορονοϊό. 
Οι καταναλωτές αναζητούν τις προσφορές ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης όπως τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και φροντίζουν να ενημερώνονται για τις καλύτερες τιμές πριν προβούν σε κάποια αγορά. Το ίντερνετ βοηθάει σε αυτό αφού με τα online φυλλάδια μπορούμε να μαθαίνουμε για τις προσφορές διαφορετικών καταστημάτων όπως τις προσφορές Γαλαξίας ή τις εκπτώσεις του Σκλαβενίτη πριν πάμε εκεί. Έτσι οι έμποροι προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσελκύσουν τους καταναλωτές παρέχοντας μια σειρά από προσφορές και καλύτερες τιμές ακόμα και σε προϊόντα την νέας σεζόν κάτι που αξίζει να “εκμεταλλευτούμε” αφού μπορούμε να βρούμε πολλά προϊόντα σε πραγματικά συμφέρουσες τιμές. 
Όλα τα παραπάνω δεδομένα συνθέτουν ένα πολύ περίεργο τοπίο στην αγορά με τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές να μοιάζουν μουδιασμένοι από την περίοδο της καραντίνας και να μην ξέρουν ακριβώς πώς να αντιδράσουν ενώ ο τρόπος που κάνουμε αγορές έχει σίγουρα αλλάξει. Οι περισσότεροι όμως αρχίζουν έστω και σιγά σιγά να ανοίγονται σε ψώνια και παραγγελίες, ενώ η αγορά δείχνει να αρχίζει να κινείται. Σε κάθε περίπτωση ο αντίκτυπος του κορονοϊού για τους εμπόρους όπως και για την πλειονότητα των επιχειρηματιών, θα είναι μεγαλύτερος σε διάρκεια από την καραντίνα και θα τον αντιμετωπίζουμε καθόλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...