Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Είμαι παιδί, είμαι άγγελος και ήρθα να σε διδάξω | Το νέο βιβλίο της Νένας Χρονοπούλου - Μητροπούλου

Είμαι παιδί, είμαι άγγελος και ήρθα να σε διδάξω | Το νέο βιβλίο της Νένας Χρονοπούλου - Μητροπούλου

Σε μια προσπάθεια αποδοχής της αναπηρίας από μια άφιλη κοινωνία σε οτιδήποτε «διαφορετικό», το Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑμεΑ- 4ΑΜΕΑ μέσα από ένα βιβλίο, με συγγραφέα την Νένα Χρονοπούλου - Μητροπούλου, γραμμένο με ευαισθησία και ευθύνη στοχεύει να καλλιεργήσει σε όλα παιδιά  τη γνώση και το σεβασμό  για κάθε συνάνθρωπο  έτσι ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στην πολύτιμη «αποδοχή» των ανθρώπων ΑμεΑ.

«Είμαι παιδί, είμαι άγγελος και ήρθα να σε διδάξω»

BOOK FROND BACK

 

Ένα παιδικό διδακτικό βιβλίο κατά του bullying και γνωριμίας με την αναπηρία που απευθύνεται σε  παιδιά «τυπικής» ανάπτυξης  από τριών έως και οκτώ ετών.

 

Γιατί μόνο όταν η παιδική ψυχή πλουτίσει με γνώση και συναίσθημα από νωρίς θα μπορέσουμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο, δίχως εκφοβισμό και βία.

 

Είμαι παιδί, είμαι άγγελος και ήρθα να σε διδάξω  για την κινητική αναπηρία, για την τύφλωση, για τις επίκτητες αναπηρίες, για το σύνδρομο down, για τον αυτισμό και για την άνοια – altsheimer, για την αγάπη και τη φιλία αλλά και για τη μοναδική σχέση ανθρώπων και ζώων.

Ένα βιβλίο γραμμένο με αγάπη προς όλα τα παιδιά με την ελπίδα πως θα διαβαστεί από τους γονείς και από τους διδασκάλους τους, γιατί όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ότι πονάει την παιδική ψυχή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 694 000 4544 & 6940004545

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΦΙΣΑ ΤΕΛΙΚΗ JPG

Σε επικοινωνία του Καλημέρα Αρκαδία με την Νένα Χρονοπούλου - Μητροπούλου μεταξύ άλλων μας ανέφερε πως:

293942127 599480088233333 6746994035001427938 n

 

Στόχος μας η "αποδοχή" των ανθρώπων με αναπηρία από μια άφιλη κοινωνία.  

 

Όραμα μας, η δημιουργία ενός παιδικού χωριού που θα ζουν μέσα "άγγελοι" με φροντίδα και αγάπη.   

 

Είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς τους γονείς παιδιών με αναπηρία να καταφέρουμε να δημιουργηθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα "Second Family 4amea"  για τα παιδιά μας έτσι ώστε να έχουν μια οικογένεια γεμάτη θαλπωρή που θα ζουν μαζί της μετά το θάνατο των γονιών τους.   

 

Γι' αυτό το βιβλίο μας έχει πολλούς σκοπούς.  

Διδάσκει παιδιά αλλά και γονείς και διδασκάλους.  
Κάνει αφύπνιση εν - συναίσθησης, έτσι ώστε να καλλιεργηθεί η παιδική ψυχή από τα σπάργανα.  
Ενημερώνει τα νέα ζευγάρια που έχουν μικρά παιδιά και δεν έχουν γνώση πάνω στο δύσκολο θέμα της αναπηρίας έτσι ώστε να μπορούν να δώσουν απαντήσεις όταν ερωτηθούν.  
Γίνεται ένα χρήσιμο διδακτικό "εργαλείο" στα χέρια όλων των διδασκάλων έτσι ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα του bullying, που προσπαθεί να επιβληθεί στο χώρο των σχολείων.  

295824923 609851487196193 2679194744304117670 n




ΥΓ. Όλα τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν για τη δημιουργία του πιλοτικού προγράμματος Second Family 4amea, γιατί κάποιος πρέπει να φροντίσει να νοιαστεί ουσιαστικά για το "αύριο" των παιδιών μας χωρίς εμάς, και το μέλλον των παιδιών με αναπηρία απαγορεύεται να είναι τα ψυχιατρεία και τα ακατάλληλα ιδρύματα.  

 

Ακολουθήστε τα Social Media του Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑμεΑ​ 4Amea
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...