Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κανδήλα | Το "Σίντζι" είναι ένα από τα βαθύτερα σπήλαια που έχουν εξερευνηθεί υποβρύχια στον κόσμο! (vd)

Κανδήλα | Το "Σίντζι" είναι ένα από τα βαθύτερα σπήλαια που έχουν εξερευνηθεί υποβρύχια στον κόσμο! (vd)

Το σπήλαιο Σίντζι βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Κανδήλα της Πελοποννήσου.

Το 2009 τα μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής και Εξερευνητικής Λέσχης Γιώργος Τζαβέλας και Κομνηνός Μπουτάρας είχαν φτάσει στο βάθος των 153 μέτρων εξερευνώντας το σπήλαιο.

Το 2015 με τη βοήθεια μιας ομάδας σπηλαιοδυτών σε συνεργασία και συνεργασία με τον σύλλογο SPELEO ο Φώντας Πιτσινέλης εξερεύνησε το σπήλαιο σε βάθος 186 μέτρων.

Την 1η Μαΐου 2024 ο Bart Pitala προώθησε την εξερεύνηση σε αυτό το σπήλαιο φτάνοντας σε βάθος 240 μέτρων. Κάνοντας το Σίντζι ένα από τα βαθύτερα σπήλαια που έχουν εξερευνηθεί υποβρύχια στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, ο Μπαρτ είχε επισκεφθεί το Σίντζι στο παρελθόν και σχεδίαζε να επιστρέψει.

Οι προσπάθειές του υποστηρίχθηκαν από μια διεθνή ομάδα Πολωνών και Ελλήνων σπηλαιοδυτών και ανυπομονούμε να κάνουμε ξανά κατάδυση στο εγγύς μέλλον και τη δημιουργία μιας ταινίας ντοκιμαντέρ που θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες για την εξερεύνηση αυτού του σπηλαίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...