Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οικονομία, ασφάλεια και… φαντασία στο αυτοκίνητο!

Οικονομία, ασφάλεια και… φαντασία στο αυτοκίνητο!
Στις μέρες μας, είναι πολύ σημαντικό για τους κατόχους αυτοκινήτου η οικονομία, η οποία όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στερεί «πόντους» από την ασφάλειά μας… Κάποια έξοδα είναι πάγια και αναπόφευκτα, όπως τα τέλη κυκλοφορίας και άλλοι φόροι, το κόστος των καυσίμων, η ασφαλιστική κάλυψη του οχήματος κ.α.
 
Μπορούμε όμως κάποια έξοδα να τα μειώσουμε, όπως – για
παράδειγμα – μειώνοντας την κατανάλωση των καυσίμων ή το κόστος της συντήρησης…

Οικονομία στα καύσιμα

Επιλέγοντας ένα αυτοκίνητο που προσφέρει την καλύτερη οικονομία καυσίμου (μέση κατανάλωση/100 χλμ) είναι ένας έξυπνος τρόπος για εξοικονόμηση. Αλλά εκτός από την επιλογή ενός οχήματος με χαμηλή κατανάλωση, υπάρχουν μερικές συμβουλές για οικονομία καυσίμου που εύκολα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει :

Οδηγείστε προσεκτικά: Η επιθετική οδήγηση, όπως υπερβολική ταχύτητα και η απότομη αυξομείωση της ταχύτητας, αυξάνει την κατανάλωση, ενώ η ήπια οδήγηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση σε μεγάλα ποσοστά. Επιπλέον, η συνετή και ήρεμη οδήγηση, μας κρατά ασφαλείς στον δρόμο.

Συντηρήστε  το όχημά σας: Ακολουθώντας συνιστώμενο πρόγραμμα συντήρησης του ΙΧ σας,  βοηθάτε στο να μεγιστοποιήσει την αποδοτικότητά του.

Ελέγξτε τα ελαστικά σας:  Ένας άλλος εύκολος τρόπος για τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου σας είναι να κρατήσετε τα ελαστικά σας σωστά φουσκωμένα. Χρησιμοποιήστε ένα μανόμετρο τακτικά για να ελέγχει και τα τέσσερα ελαστικά σας.

Η οικονομία στο… χέρι σου!

Πέρα από τις παραπάνω συμβουλές εξοικονόμησης, μπορείτε να γλυτώσετε πολλά χρήματα αν «πιάνει το χέρι σας», αναλαμβάνοντας οι ίδιοι να κάνετε κάποιες ενέργειες στο αυτοκίνητό σας, ενώ υπάρχουν και στο youtube αρκετοί «οδηγοί» που σας βοηθάνε σε αυτό.
 
Από την άλλη, αν δεν… πιάνει το χέρι σας στα μηχανικά, αλλά το «έχετε» το θέμα στα… καλλιτεχνικά, πάντα υπάρχει η ευκαιρία για δημιουργία, όπως στην περίπτωση του Toyota GT-86, που μπορείτε να δείτε το νέο μοντέλο μόνο με την δική σας ενέργεια.

Κλείνοντας, το καλύτερο: Όχι μόνο μπορείς να κερδίσεις χρήματα ασχολούμενος ο ίδιος το ΙΧ σου, αλλά και αγοράζοντας φθηνά και ποιοτικά ανταλλακτικά μέσα από το διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα AntallaktikaOnline.gr είναι μια πολύ καλή πρόταση για κάτι τέτοιο! 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...