Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Sexting - Τι είναι και γιατί πρέπει να προσέχουν τα παιδιά

Sexting - Τι είναι και γιατί πρέπει να προσέχουν τα παιδιά
Tο sexting είναι η ανταλλαγή σεξουαλικών μηνυμάτων ή γυµνών φωτογραφιών µέσω διαδικτύου ή µέσω κινητών τηλεφώνων. Τα µηνύµατα αυτά µπορεί να σταλούν σε ένα µόνο άτοµο ή σε πλήθος ατόµων, ενώ οι  διαδικτυακοί τόποι όπου µπορεί να λάβουν χώρα τέτοια φαινόµενα είναι τα κοινωνικά δίκτυα όπου κάποιος µπορεί να ανεβάσει ή να µοιραστεί τέτοιο περιεχόµενο (π.χ. Facebook, Instagram, Skype κ.α.) και µέσω κινητών τηλεφώνων (MMS, Viber κ.α.).
Η συμπεριφορά αυτή έχει περάσει πλέον στα παιδιά σαν μια συνηθισμένη ενέργεια χωρίς πολλές φορές να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες τις υπέρμετρης έκθεσης. Επίσης πολλές φορές παιδιά διανέμουν γυμνές φωτογραφίες μέσω διαδικτύου ή κινητών τηλεφώνων χωρίς να  γνωρίζουν την σοβαρότητα των πράξεως τους. Τέλος, δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά πέφτουν θύματα εκβιασμών από ανήλικους ή και από ενήλικους λόγω των αναρτήσεων τους .
Η Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου θέλοντας να ενημερώσει τα παιδιά και τους γονείς για το φαινόμενο του sexting και τις συνέπειες του  έχει δημιουργήσει ένα φυλλάδιο στην διεύθυνση: help-line.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...