Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

9 κινήσεις για να κάνεις "τούρμπο" τη μάνα σου ... στο άψε-σβήσε!

9 κινήσεις για να κάνεις "τούρμπο" τη μάνα σου ... στο άψε-σβήσε!
Μεγαλώνοντας στο ίδιο σπίτι με τη μαμά, θα έμαθες ότι εκείνη είναι αυτή που ορίζει τους κανόνες συμβίωσης και ο μόνος τρόπος να αλλάξει έστω και ένας είναι να το δεχτεί.
Η παράβαση ενός κανόνα είναι συνήθως ο λόγος για να την πληρώσει ο πατέρας. Όσο εσύ ο γιος ή η κόρη είσαι σε μικρή ηλικία. Γιατί όσο προχωράς ηλικιακά, τόσο περισσότερο θα τα ακούς.
Έχοντας πλέον συνηθίσει και αγαπήσει αυτή την τσιρίδα που σπάει το φράγμα των ντεσιμπέλ, μπορείς να σπάσεις και πλάκα. Αν νιώθεις ότι βαριέσαι μέσα στο σπίτι υπάρχουν κινήσεις που θα οδηγήσουν τη μαμά στα λεξοτανίλ ή στην έκρηξη, σε χρόνο d-t.
1.Το ριχτάρι του καναπέ. Η μάνα σου και η μάνα όλων μας έχει μια μανία με τη συμμετρία και την αρμονία. Το ριχτάρι του καναπέ είναι από τα πιο ψυχαναγκαστικά της. Γι΄αυτό κάθε φορά που θες να κάτσεις είτε το βγάζει είτε σου λέει με δολοφονικό ύφος να προσέχεις και να το αφήσεις όπως το βρήκες. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ, σε καμία χώρα.

2. Έχεις φάει έξω. Πες το αυτό και ετοιμάσου για τον τρίτο παγκόσμιο. «Εγώ κάθομαι σαν σκλάβα και μαγειρεύω όλη μέρα για να τρως εσύ έξω; Ωραία συμπεριφορά». Εσύ αναρωτιέσαι πως γίνεται να σου παίρνει όλη μέρα να φτιάξεις φασολάκια ή σπανακόρυζο, αλλά δεν είσαι χαζός να θέσεις αυτή την απορία φωναχτά.

3. Πόδια πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Συνεχίζουμε με τον χώρο του σαλονιού και το τραπεζάκι είναι ένα μέρος που πολλές φορές νιώθεις την ανάγκη να το χρησιμοποιήσεις ως σκαμνάκι για να «ανασάνουν» οι πατούσες σου. Ιδίως τώρα το καλοκαίρι. Έτσι και σε δει η μάνα σου θα πετάξει φλόγες από τα αυτιά και θα ξεκινήσει η μουσική του «Δεν Σοπέν με τίποτα».

4. «Ρε μάνα δεν βρίσκω τη μπλούζα μου, που την έβαλες;». Μια απορία που έχει βγει από το στόμα κάθε γιου. Όταν θα σταματήσει ο γιος να ζητάει τη βοήθεια της μάνας για κάτι που δεν βρίσκει στη ντουλάπα, να ανησυχείτε για το μέλλον του κόσμου. Προφανώς ο τρόπος που θα ζητήσει τη βοήθεια μετράει και η εν λόγω φράση την κάνει τούρμπο. Έρχεται στο δωμάτιο σου σίγουρη ότι θα την βρει και γιατί να μην είναι, αφού την βρίσκει; Τρέχα να κρυφτείς.

5. Περπάτα εκεί που σφουγγάρισε. Χωρίς πατάκια. Η έννοια του ριψοκίνδυνου είναι μέσα στον άνθρωπο και μια από τις περιπτώσεις που λες ότι ζεις μια επικίνδυνη περιπέτεια είναι αυτή. Να πατήσεις στο μέρος που σφουγγάρισε πριν από δέκα λεπτά.

-Μα ρε μάνα θέλω να πάω τουαλέτα...

- Α, μπα...Τόση ώρα που έπαιζες και χαζολογούσες δεν ήθελες; Τώρα που σφουγγάρισα σου ήρθε;

Καμία λογική.

Εναλλακτικά: γυάλινο ποτήρι πάνω στο τζάμι του τραπεζιού, χωρίς σουβέρ.

6. Μη με περιμένεις το βράδυ, θα πάω στην κοπέλα μου/στον φίλο μου.

-Βρε αναίσθητο γαϊδούρι, θα με αφήσεις μόνη και θα πας εκεί; Είναι πιο σημαντική η πεθερά σου από μένα;

-Μα μαμά, έχεις το μπαμπά...

- Δε με νοιάζει, εγώ εσένα ήθελα να νιώθω ασφάλεια

7. Δεν παίρνω ζακέτα, έχει ζέστη. Αυτή η ατάκα θα μπορούσε να λέγεται και «φλερτ με το εγκεφαλικό», αφού κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο. Ποτέ δεν έχει ζέστη. Φυσάει, έχει αεράκι, είναι πονηρός ο καιρός τώρα. 

8. Μη σηκώνεις το τηλέφωνο σου όταν είσαι έξω. Πού είσαι, γιατί δεν το σηκώνεις, με ποιους είσαι, όταν σε παίρνω τηλέφωνο θα μου το σηκώνεις, το βράδυ μην τολμήσεις να έρθεις εδώ, σου έχω πει χίλιες φορές να κοιτάς το κινητό σου και πολλά ακόμα.

9. Δεν δέχεσαι το αίτημα φιλίας στο Fb. Κρύβεις πράγματα από τη μανούλα; Γιατί δεν την αποδέχεσαι; Φοβάσαι μη σε ρεζιλέψει; ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;

* Αν είσαι κορίτσι μην γελάσεις πολύ. Θα τις κληρονομήσεις όλες αυτές τις συμπεριφορές.
Πηγή:koolnews.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...