Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Rio 2016 Τελετή έναρξης - Η Ζιζέλ,το περιβάλλον και λίγο από σάμπα! (εικόνες)

Rio 2016 Τελετή έναρξης - Η Ζιζέλ,το περιβάλλον και λίγο από σάμπα! (εικόνες)
Ντοκιμαντέρ του discovery με λίγο από «σάμπα» θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την φετινή  τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.
Έξι χιλιάδες εθελοντές και χορευτές παρουσίασαν ένα φτωχότερο συγκριτικά από άλλες χρονιές σε χρήματα και ιδέες πρόγραμμα.
Όλα ξεκίνησαν με σκηνές από την ιστορία της χώρας, τους εισβολείς, τους ιθαγενείς, τον Αμαζόνιο, που σιγά σιγά εξαφανίζεται.
Το παγκοσμίου φήμης μοντέλου, Ζιζέλ εισήλθε στο θρυλικό "Μαρακανά" υπό τους ήχους του τραγουδιού "The Girl from Ipanema" κι τράβηξε όλα τα βλέμματα με την εκθαμβωτική παρουσία της.
Μετά ακολούθησε η παρέλαση των αθλητών, με πρώτη φυσικά την Ελλάδα και σημαιοφόρο τη Σοφία Μπεκατώρου.
Πάνω από 11.000 αθλητές μπήκαν στο Μαρακανά, με την Βραζιλία να γνωρίζει την αποθέωση και την προτελευταία ομάδα των προσφύγων να κλέβει την παράσταση και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.
Οι 11.000 αθλητές, έλαβαν από έναν σπόρο, τον οποίο θα φυτέψουν σε έναν ειδικό σωλήνα με χώμα, ώστε να δημιουργήσουν το δέντρο του μέλλοντος που θα δώσει ανάσα στον πλανήτη Γη.
Οι σπόροι που λίγο νωρίτερα είχαν φυτέψει στα ειδικά φιαλίδια οι αθλητές που συμμετείχαν στην παρέλαση, μετατράπηκαν σε δένδρα, σχηματίζοντας με περίτεχνο τρόπο τους Ολυμπιακούς Κύκλους στη μέση του σταδίου. Ολυμπιακοί κύκλοι, που για πρώτη φορά δεν είχαν τα γνωστά χρώματα, αλλά ήταν πράσινοι, στέλνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο το μήνυμα ότι ο πλανήτης Γη χρειάζεται προστασία
 Ο Γκουστάβο Κουερτέν έφερε την Φλόγα μέσα στο στάδιο και την παρέδωσε στην Ποτέντσια Μαρκάρι κι αυτή στον Βεντερλέι Ντα Λίμα, ο οποίος ήταν κι αυτός που άναψε έναν εντυπωσιακότατο βωμό, που παρέπεμπε στον ήλιο! Όλο η τελετή ήθελε να μεταφέρει το κλίμα της Βραζιλίας και της ανάγκης να προστατευτεί το περιβάλλον.
Για όσους δεν έμειναν ξύπνιοι τις πρώτες πρωινές ώρες μπορούν να δουν την τελετή σε μαγνητοσκόπηση σήμερα Σάββατο 11 το πρωί από την ΕΡΤ1.
Δείτε εικόνες!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...