Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου όταν πας για μπάνιο, σε ελεύθερη παραλία;

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου όταν πας για μπάνιο, σε ελεύθερη παραλία;
Οι εξορμήσεις στις παραλίες κορυφώνονται αυτή την εποχή. Το σκηνικό γνώριμο τόσο στις πλαζ δίπλα σου, όσο και σ΄εκείνες που «λιώνεις» ενόψει διακοπών: Ήλιος, καφές, ξάπλες, βουτιές και ανεμελιά. Η ζωή στην παραλία δείχνει ειδυλλιακή.
Αν όμως δεν οργανωθείς σωστά, τότε μπορείνα μεταμορφωθεί σε δύσκολη ως και αφόρητη. Ειδικά για σένα που αρέσκεσαι στους ανοργάνωτους, απομακρυσμένους κολπίσκους, μακριά από την «ανετίλα» της ξαπλώστρας και των παρελκόμενων, τα παρακάτω θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Κανείς δεν ενθουσιάζεται όταν κουβαλά ένα σωρό πράγματα πάνω στην καυτή άμμο, αλλά εν προκειμένω, όσα περισσότερα έχεις μαζί σου, τόσο πιο ωραία θα την περάσεις αυτόν τον καυτό Αύγουστο.
Μπουκαλάκια με νερό
Μην κάνεις το λάθος να πεις «δεν πειράζει μωρέ θα πάρουμε από 'κει». Πού είναι αυτό το «απο 'κει» ακριβώς; Πάλι αναβλητικότητα. Φόρτωσε νερά όσο πιο έγκαιρα γίνεται. Ακόμα καλύτερα, πάγωσέ τά από το βράδυ στην κατάψυξη. Και μην σκεφτείς κάτι σαν «έλα μωρέ θα φέρουν οι άλλοι», γιατί δεν έχει πλάκα να πίνεις το νερό με το δελτίο κάτω από τους 38 βαθμούς κελσίου. Συν ότι είναι πολύ κρίμα να φύγεις νωρίτερα από την παραλία επειδή έχεις κορακιάσει απο τη δίψα.
Αντηλιακό
Ναι, γιατί το αντηλιακό στις παρέες είναι το μεγαλύτερο νταβατζιλίκι που συμβαίνει στην παραλία, πέρα από πραγματικά χρήσιμο για την υγεία σου. Όλοι βασίζονται στον ένα που το παίρνει μαζί του και στη συνέχεια κάνουν ομαδικό πλιάτσικο. Κάπως έτσι το μπουκάλι τελειώνει στο λεπτό, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν μέχρι και κάτω από τις μασχάλες. Αντηλιακά λοιπόν -πολλά όχι ένα- φετινά όχι περσινά. Ναι, λήγουν τα άτιμα κάποια στιγμή.
Ομπρέλα
Ας υπάρχει στο αυτοκίνητο, ακόμη και αν δεν την χρησιμοποιήσετε ποτέ. Κάποιες φορές η ζέστη είναι τόσο αφόρητη που η ομπρέλα ακούγεται υπέροχη ιδέα. Χώρια και του ότι μπορεί να αποτελέσει το σπίτι για μια ξεγυρισμένη σιέστα.
Καφέ
Που πάτε ρε παιδιά χωρίς καφέ; Είστε τρελοί; Γι' αυτό κι αν προνοείς, ακόμα και στον Αστέρα που λέει ο λόγος, την είσοδο την περνάς με καφέ στο χέρι.
Βιβλίο/περιοδικά
Όλοι γκρινιάζουν και κοροϊδεύουν για τα περιοδικά που κουβαλάς στην παραλία, αλλά στο τέλος όλοι θα τα ξεφυλλίσουν. Περιοδικά και βιβλία είναι μια τίμια παρέα, για να περάσεις το χρόνο σου, Το δε βιβλίο, που είναι και πιο προσωπικό, γίνεται καμιά φορά καλύτερη παρέα κι από αυτή που επέλεξες να πας για μπάνιο. Μην τα σνομπάρεις λοιπόν.

Γυαλιά ηλίου
Ειλικρινά, δεν υπάρχει πιο ξενέρωτο πράγμα να φεύγεις από το σπίτι και να ξεχνάς τα γυαλιά ηλίου. Πόσο μάλλον όταν έχεις βάλει πλώρη για την παραλία, που το μάτι σου εύκολα αργοψήνεται σαν αβγό.Καλύτερα τυφλός. Φρόντισε να μην έχεις απομακρυνθεί πολύ από το σπίτι όταν θα θυμηθείς πως τα έχεις ξεχάσει. Άσε που ο ήλιος σε αναγκάζει να κάνεις γκριμάτσες και οι παρατεταμένες γκριμάτσες γίνονται ρυτίδες.
Stick αμμωνίας
Για τις τσούχτρες, τις σφήκες, τις μέλισσες...Η αμέσως επόμενη εναλλακτική, το να ουρήσει δηλαδή κάποιος στο τσίμπημα δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική αδερφέ μου.
Ψάθα
Γιατί η άμμος θα κολλήσει στην καλή σου την πετσέτα.
Cooler
Κανόνας: Το ψυγειάκι το κουβαλάς μόνο σε ελεύθερη παραλία. Δεν πας τώρα στην καρα-οργανωμένη φορτωμένος σαν θείος από το χωριό που έχει σκοπό να «λιώσει» στις μπύρες. 'Ετσι κι αλλιώς υπάρχουν μια χαρά ειδικές θήκες για να κρατάς τα μπουκαλάκια σου δροσερά.
Σύμφωνοι, αλλά υπό προϋποθέσεις...
Πηγή: gr.askmen.com 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...