Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τέλος οι διακοπές - Επιστροφή στα μαθητικά αλλά και τα ... βουλευτικά έδρανα (vd)

Τέλος οι διακοπές - Επιστροφή στα μαθητικά αλλά και τα ... βουλευτικά έδρανα (vd)
 Οι ευρ/τές επιστρέφουν στο Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου. 

Οι προτεραιότητες της Σλοβάκικης Προεδρίας της ΕΕ θα παρουσιαστούν την Τετάρτη. Θα γίνει μια σειρά συναντήσεων ξεκινώντας με τον υπουργό Εργασίας, Ján Richter. Όμως κάτι άλλαξε αυτό το καλοκαίρι. Οι εναλλασσόμενες προεδρίες θέτουν τις προτεραιότητές τους σε ομάδες των τριών. Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο παραχώρησε τη θέση του στην Εσθονία. Απομένει να δούμε αν θα επηρεαστούν οι προτεραιότητες των επόμενων μηνών. 

Τον Ιούλιο, το Συμβούλιο κατέθεσε το σχέδιο του για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2017. Οι ευρ/τές θα αρχίσουν να το επεξεργάζονται από τις 31 Αυγούστου. Έρευνα, καινοτομία, Erasmus+, Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους. Το Συμβούλιο θέλει να ενισχύσει την ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Σειρά των ειδικών να απαντήσουν. Τι αντίκτυπο έχει στην ΕΕ η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας; Σε ποιο στάδιο είναι η καταπολέμηση της φορολογικής απάτης; Θα γίνουν ακροάσεις ειδικών επί των θεμάτων εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περισσότεροι από 4000 μετανάστες πέθαναν από την αρχή της χρονιάς. 

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί ένας μη Ευρωπαίος για να λάβει διεθνή προστασία; Πώς θα οριστεί το ενιαίο καθεστώς για τους πρόσφυγες; Οι ευρ/τές θα συζητήσουν και αυτά τα ζητήματα. Αναμένοντας τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης στη Νέα Υόρκη στις 19 Σεπτεμβρίου η Ειδική Σύμβουλος του ΟΗΕ, Karen AbuZayd, θα συναντηθεί με ευρ/τές την Πέμπτη. Και τέλος έπειτα από πολλές αρνήσεις ο πρώην Γερμανός Ευρωπαίος Επίτροπος Günter Verheugen δέχτηκε να εμφανιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο. 
Υπήρξαν ανωμαλίες στα πρότυπα που ισχύουν για τις εκπομπές επιβατικών οχημάτων στην ΕΕ; Ναι, σύμφωνα με ορισμένους ευρ/τές. Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία και ευρ/τές στα έδρανα του Κοινοβουλίου. Καλή επιστροφή σε όλους!

europarlvideo2016

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...