Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εσύ ξέρεις αυτά τα "μυστικά" του facebook;

Εσύ ξέρεις αυτά τα "μυστικά" του facebook;
Είναι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και απασχολεί πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες στον κόσμο κάνοντας τον Mark Zuckerberg έναν από τους πιο πλούσιους και πιο...χαρούμενους ανθρώπους του κόσμου. Ποια είναι όμως τα μυστικά του;

«Διαβάστηκε» και ...αγνοήθηκε
Όλους μας έχει παιδέψει και βασανίσει αυτή η ένδειξη που αγαπάμε να μισούμε κάτω από τα μηνύματά μας. Το «διαβάστηκε» που μπορείς να δεις όταν κάποιος έχει δει το μήνυμα που έστειλες είναι κάτι που, ευτυχώς, μπορείς να απενεργοποιήσεις.
Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κατεβάσετε μία εφαρμογή, το «Crossrider chat Undetected» την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε όλες της μηχανές αναζήτησης. Τα κακά νέα είναι πως δουλεύει μόνο στον υπολογιστή και όχι στο κινητό.

Πότε μπήκες τελευταία φορά στο Facebook;
Άλλη μία ένδειξη – ρουφιάνος είναι αυτή που δείχνει πότε ήσασταν τελευταία φορά ενεργός στο Facebook. Ακριβώς επειδή η ένδειξη αυτή σχετίζεται με το Messenger, αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να το διαγράψετε και να μπαίνετε από κάποια μηχανή αναζήτησης.

Η χαρά της ιδιωτικότητας
Το Facebook έχει μεριμνήσει και για αυτό, καθώς είναι πολύ πιθανό και θεμιτό να μην θέλετε να βλέπει όλος ο κόσμος τις αναρτήσεις σας και τις πιο προσωπικές σας φωτογραφίες ή στιγμές. Μπορείτε, λοιπόν, να ρυθμίσετε την ασφάλεια του προφίλ σας πηγαίνοντας στον έλεγχο απορρήτου και να πατώντας την επιλογή «Ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό μου;» να επιλέξετε το κοινό των αναρτήσεών σας.
Και για τους φίλους σας όμως ισχύει αυτό. Αν θέλετε να... κρύψετε ή να κρυφτείτε από κάποιον δεν έχετε παρά να επιλέξετε σε ένα ποστ σας την ένδειξη «Φίλοι», κάτω δεξιά, μετά «περισσότερες επιλογές» και «προσαρμογή» όπου θα μπορείτε πολύ απλά να πληκτρολογήσετε τα ονόματα των φίλων σας που δε θέλετε να δουν την ανάρτησή σας.

Δείτε ποιοι σε απέρριψαν
Καλά και... κακά νέα. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε ποιοι έχουν απορρίψει ή αγνοήσει τα αιτήματα φιλίας σας. Τα κακά νέα είναι, επίσης, πως μπορείτε να δείτε ποιοι έχουν απορρίψει ή αγνοήσει τα αιτήματα φιλίας σας. Απλά πατώντας πάνω στην καρτέλα με τα αιτήματα φιλίας και επιλέγοντας «Προβολή όλων» έχει «Δείτε τα απεσταλμένα αιτήματα.» Πατώντας αυτό, έχετε τη χαρά και τη λύπη να δείτε ποιοι έχουν απορρίψει τη φιλία σας!

Τα κρυμμένα μηνύματα
Στην εφαρμογή του Messenger υπάρχει ένας ολόκληρος φάκελος με μηνύματα που δεν έχετε δει ποτέ σας. Είναι είτε όσα θεωρεί το Facebook spam είτε όσα μηνύματα σας έχουν στείλει άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι στη λίστα των φίλων σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά ανοίγοντας την καρτέλα των μηνυμάτων σας και επιλέγοντας είτε «Αιτήματα μηνυμάτων» είτε «Φιλτραρισμένα»

Αποσύνδεση εξ αποστάσεως
Συνδεθήκατε στον λογαριασμό μέσω ενός ξένου ή δημόσιου υπολογιστή; Μην τρέμετε πως κάποιος θα εκμεταλλευτεί τη σύνδεση αυτή. Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις – Ασφάλεια – Από πού έχετε συνδεθεί και πατήστε «Τερματισμός δραστηριότητας» στην άγνωστη σε εσάς συσκευή. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

(Πηγή: CNN Greece)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...