Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης για ιδιώτες και επαγγελματίες!

Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης για ιδιώτες και επαγγελματίες!

"Η ανάγκη για αποθήκευση είναι μια από τις πιο κοινές και μεγάλες ανάγκες που όλοι λίγο πολύ την αντιμετωπίζουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας."

Αυτή η ανάγκη προκύπτει καθώς χρόνο με τον χρόνο, αποθηκεύουμε όλοι μας πράγματα, τα οποία δεν θέλουμε να τα πετάξουμε, αλλά δεν τα χρησιμοποιούμε και την δεδομένη χρονική περίοδο. Πόσο μάλλον, αν έχετε μια επιχείρηση το πρόβλημα αυτό ίσως παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Τα πράγματα που θέλετε να αποθηκεύσετε μπορεί να είναι σημαντικά για την επιχείρηση σας και σίγουρα θέλετε να είναι σε  ένα βολικό μέρος και να είναι ασφαλή!

Ανάλογα με το που μένετε και τι χώρο έχετε στην κατοχή σας εξαρτώνται και οι επιλογές που είναι διαθέσιμες για εσάς. Μπορεί το σπίτι σας να διαθέτει και έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο ή να

υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσετε εσείς έναν. Ή αν έχετε μια επιχείρηση μπορεί να έχετε κάποιον αποθηκευτικό χώρο διαθέσιμο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντα υπάρχει η λύση για εσάς. Εξετάστε τις επιλογές και επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Αποθήκευση πραγμάτων στο σπίτι

Ανεξάρτητα με το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το σπίτι σας, αν έχει σοφίτα ή υπόγειο χώρο είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να αποθηκεύσετε κάποια πράγματα έξω από το σπίτι σας. Αυτό μπορεί να είναι τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, εργαλεία για την συντήρηση του κήπου και οτιδήποτε άλλο σχετικό. Αν χρειαστείτε μια μικρή αποθήκη έξω από το σπίτι σας, στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας, υπάρχουν πολλές προκατασκευασμένες αποθήκες που είναι πολύ βολικές. Θα πρέπει να αποφασίσετε όμως πόσο μεγάλη θα είναι η αποθήκη που θα κατασκευάσετε ή θα αγοράσετε. Αν αγοράσετε μια μικρή έτοιμη αποθήκη για το μπαλκόνι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία θα πρέπει να προσέξετε. Αλλά αν αποφασίσετε να χτίσετε μια αποθήκη στην αυλή σας υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε.

Αν σκέφτεστε να χρίσετε έναν αρκετά μεγάλο χώρο αποθήκευσής, θα πρέπει να εξετάσετε αν θα εγκαταστήσετε μέσα ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Επίσης, θα πρέπει να εξετάσετε αν θα πρέπει να πάρετε άδεια από την πολεοδομία ή αν δεν χρειάζεται άδεια. Για να είστε σίγουροι ότι όλα θα κυλήσουν απόλυτα καλά όσον αφορά την κατασκευή του χώρου αποθήκευσης σας μπορείτε να την αναθέσετε σε έναν πολιτικό μηχανικό τον σχεδιασμό και την κατασκευή της αποθήκης. Αυτή η επιλογή θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και δεν θα χρειαστεί να απασχοληθείτε ιδιαίτερα με την κατασκευή της αποθήκης.

Αποθηκεύστε τα πράγματα σας κάπου αλλού

Μερικές φορές το να κατασκευάσετε έναν δικό σας χώρο αποθήκευσης δεν είναι και τόσο πρακτικό. Πολλοί προτιμούν να νοικιάζουν κάποιον αποθηκευτικό χώρο είτε επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα να χτίσουν έναν δικό τους αποθηκευτικό χώρο είτε επειδή δεν θέλουν να μπουν σε αυτή την διαδικασία.

Υπάρχουν πολλές επιλογές σχετικά με το που αλλού θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε τα πράγματα σας . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν  χώρο αυτο-αποθήκευσης ο οποίος είναι εύκολα προσβάσιμος και θα μπορείτε εκεί να αποθηκεύεστε τα πράγματα σας ανά πάσα στιγμή ή να παίρνετε ένα από αυτά. Αυτή η λύση είναι πολύ καλή αν τα πράγματα σας δεν επηρεάζονται από την θερμοκρασία και την υγρασία. Αυτή η λύση είναι πολύ καλή αν θέλετε να αποθηκεύετε εκεί μοτοσικλέτες, ποδήλατα, εργαλεία και παρόμοια είδη.

Εάν επιλέξετε να νοικιάσετε ένα απλό αποθηκευτικό χώρο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το μέγεθος της αποθήκης που θα επιλέξετε σε συνάρτηση με το πόσα πολλά πράγματα έχετε. Αν επιλέξετε μια πολύ μεγάλη αποθήκη σε σχέση με τις ανάγκες σας τότε θα πληρώνετέ πολλά χρήματα για χώρο που ουσιαστικά δεν χρησιμοποιείται. Από την άλλη αν επιλέξετε ένα μικρό χώρο αποθήκευσής  σε σχέση με τις ανάγκες σας δεν θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε εκεί όλα όσα θα θέλατε.  Θα πρέπει να καθίσετε και να σκεφτείτε τι θέλετε να αποθηκεύσετε σε αυτόν τον χώρο και πόσο μεγάλα είναι αυτά. Επίσης θα πρέπει να σκεφτείτε για μελλοντικές ανάγκες αποθήκευσης που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Από την άλλη αν έχετε πιο ευαίσθητα πράγματα που θα θέλατε να αποθηκεύσετε δεν μπορείτε να επιλέξετε έναν οποιοδήποτε αποθηκευτικό χώρο. Τέτοια πράγματα θα μπορούσαν να είναι ρούχα, έπιπλα, μουσικά όργανα και βιβλία. Αυτού του είδος τα αντικείμενα είναι πολύ πιθανόν ότι θα επηρεάζονταν από μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας ή από την πολύ υγρασία. Θα μπορούσατε να επιλέξετε μια αποθήκη στην οποία οι συνθήκες είναι περισσότερο ελεγχόμενες. Θα μπορούσατε να επιλέξετε εξελιγμένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης στις οποίες υπάρχει κλιματισμός. Αν έχετε στην κατοχή σας ιδιαίτερα ευαίσθητα αντικείμενα θα μπορούσατε να ρωτήσετε έναν ειδικό εμπειρογνώμονα σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες θα μπορούσαν να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση αυτά τα αντικείμενα. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τέτοια αντικείμενα γιατί αν τα αποθηκεύσετε σε έναν οποιονδήποτε χώρο μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές με την πάροδο του χρόνου.

Προσωρινή αποθήκευση

Αν πρόκειται να κάνετε κάποια μεγάλη μετακόμιση ίσως χρειαστεί να  αποθηκεύσετε σε κάποιον χώρο ένα μέρος από τα πράγματα του σπιτιού σας. Προτού ξεκινήσετε να ψάχνετε για έναν βολικό για εσάς χώρο ρωτήστε την εταιρία (εμείς προτείνουμε που θα πραγματοποιήσει την μετακόμιση σας αν υπάρχει κάποια διαθέσιμη λύση που θα μπορούσε να σας προτείνει. Πολλές φορές οι εταιρίες μετακομίσεων έχουν δικούς τους αποθηκευτικούς χώρους που θα μπορούσατε να τους χρησιμοποιήσετε προσωρινά χωρίς ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση. Αν η εταιρία μετακομίσεων που συνεργάζεστε, δεν σας προτείνει μια τέτοια επιλογή, τότε ίσως πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε μια οικονομική λύση. Μην βιαστείτε να καταλήξετε σε έναν χώρο. Μπορείτε να ρωτήσετε τα μέλη της οικογένειας σας ή κάποιους γνωστούς αν διαθέτουν κάποιον χώρο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιούσατε προσωρινά. Έτσι θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα.

Γενικά όποια λύση και αν επιλέξετε είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε να επιλέξετε ένα ασφαλές μέρος για να αποθηκεύσετε τα πράγματα σας. Γενικά έχει παρατηρηθεί ότι είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να κλέβουν από αποθήκες ακριβά εργαλεία ή αλλά πολύτιμα αντικείμενα. Αν χρησιμοποιήσετε δικό σας αποθηκευτικό χώρο προσπαθήστε να τον ασφαλίσετε όσο καλύτερα γίνεται. Αν νοικιάσετε κάποιον χώρο πρέπει να είστε προσεκτικός σχετικά με τον ποιο χώρο θα επιλέξετε έτσι ώστε να είναι όσο πιο ασφαλείς γίνεται.

Ευχαριστούμε την Εταιρεία Αποστολίδης για το παραπάνω άρθρο http://apostolidismetakomiseis.gr/ 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...