Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι μνηστήρες πολλοί... για την Ελληνική Γη;

Οι μνηστήρες πολλοί... για την Ελληνική Γη;

Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερο αυξάνονται οι «μνηστήρες» για να αγοράσουν ένα κομμάτι γης στην χώρα μας. Για πολλούς τουρίστες θεωρείται προορισμός "όνειρο", καθώς συνδυάζει τόσες ομορφιές, που δύσκολα κανείς συναντά σε άλλο μέρος του κόσμου!

Από γεωγραφικής πλευράς, είμαστε σε ένα από τα καλύτερα σημεία της Μεσογείου, ενώ το ότι έχουμε πανέμορφα τοπία και φοβερές εναλλαγές βουνού και θάλασσας "ελκύει" και το πιο "απαιτητικό ταξιδιώτη"!

Σίγουρα η βλάστηση της , τα καταγάλανα νερά, τα νησιά, το φαγητό, τα αξιοθέατα καθώς και το κλίμα της, είναι

μερικοί από τους λόγους που θέλουν οι ξένοι ένα ακίνητο στην Ελλάδα μας! Βέβαια δεν θέλουν μόνο οι ιδιώτες ένα κομμάτι γης, αλλά και αρκετές πολυεθνικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν ένα μέρος από την ελληνική γης!

Βέβαια σε όλα τα παραπάνω συντελούν και αρκετοί παράγοντες που έχουν δημιουργήσει την αύξηση της κινητικότητα των ξένων και το ποσοστό αυτών που θέλουν να αποκτήσουν ένα κάποιο ακίνητο την παρούσα περίοδο.

Οι βασικότεροι λόγοι είναι:

Οικονομικοί παράγοντες
Η σημερινή οικονομική κατάσταση έχει φέρει σε αδιέξοδο αρκετούς Έλληνες οι οποίοι ξεπουλούν τις περιουσίες τους για να μπορέσουν να ξεχρεώσουν ή να αποδεσμευτούν από τα έξοδα και τα χαράτσια που έχει ένα ακίνητο. Τα ακίνητα στην Ελλάδα έχουν πλέον πολλά έξοδα συντήρησης ακόμη και αν δεν τα χρησιμοποιεί κάποιος.

Επιπλέον οι τιμές των ακινήτων ιδίως για την πώληση οικοπέδου ή σπιτιού έχουν πέσει αρκετά συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια. Πολλοί ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων προσπαθώντας να πωλήσουν τα ακίνητα τους  συνειδητοποίησαν την έλλειψη ρευστότητας καθώς και την δυσκολία της πώλησης του ακίνητου με σκοπό να χαμηλώσουν τις τιμές ακόμη και στο 50%.

Κοινωνικοί Παράγοντες
Το βιωτικό επίπεδο της Ελλάδος έχει πάρει φθίνουσα πορεία και αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος να μένει χωρίς στέγη με μόνο σκοπό της επιβίωση του. Συνεπώς οι κοινωνικοί παράγοντες σχετίζονται άμεσα ή καλύτερα είναι απόρροια των οικονομικών παραγόντων.

Πολιτικοί παράγοντες
Η πολιτική καθώς και οι πολιτικοί δεν θα έλειπαν από το ‘παιχνίδι» της αγοροπωλησίας. Η πολιτική θέση της Ελλάδος επιτρέπει πλέον πιο εύκολα την απόκτηση ενός ακινήτου από ξένο στην Ελλάδα συγκριτικά με 5 χρόνια πριν. Δυστυχώς με την έλευση του μνημονίου πολλά πράγματα άλλαξαν για τους κατοίκους της χώρας αλλά και για την ίδια την χώρα. Καθημερινά ακούγεται μια πώληση κυρίως σε κρατικό επίπεδο όπως π.χ η αγορά του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) από τους κινέζους, η πώληση του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Συνεπώς οι πωλήσεις ακινήτων δεν είναι παρατηρείται μόνο στα σπίτια αλλά και σε μεγαλύτερες εκτάσεις γης.

Κλείνοντας ανάπτυξη παρατηρείται και στα μεσιτικά γραφεία τα οποία έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητες τους σε χώρες όπως η Ρωσία και αναζητούν δυνητικούς πελάτες φεύγοντας από τα στενά Ελληνικά πελατειακά όρια.

Αναζητήστε το δικό σας ακίνητο στο Μεσιτικό γραφείο "Έπαυλις" ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...