Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκλειστικό στη Zougla: O ανιψιός του Τσε Γκεβάρα μιλάει για πρώτη φορά σε Ελληνικό ΜΜΕ και σχολιάζει τις εξελίξεις!

Αποκλειστικό στη Zougla: O ανιψιός του Τσε Γκεβάρα μιλάει για πρώτη φορά σε Ελληνικό ΜΜΕ και σχολιάζει τις εξελίξεις!
Συνέντευξη στον Χρήστο Μαζάνη 
Για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, ο Μάρτιν Γκεβάρα, ανιψιός του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, ανοίγει τα χαρτιά του μέσα από μια συνέντευξη στο zougla.gr η οποία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Ο πατέρας του Μάρτιν, είναι ο αδελφός του Τσε Γκεβάρα, ο οποίος υπήρξε δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια της Κουβανικής επανάστασης. 
(O αδελφός του Τσε και πατέρας του Μάρτιν, Χουάν Μάρτιν Γκεβάρα)
 
Ο Μάρτιν Γκεβάρα γεννήθηκε στην Αργεντινή και είναι υιός του Χουάν Μάρτιν Γκεβάρα (αδελφός του Τσε). Με το πρόσχημα των διακοπών, η οικογένειά του διέφυγε από την Αργεντινή και βρήκε καταφύγιο στην Κούβα, όπου ο Μάρτιν αναμενόταν να ακολουθήσει τα βήματα του επαναστάτη θείου του.
(Ο αγαπημένος ανιψιός του Τσε Γκεβάρα, Μάρτιν Γκεβάρα)
 
Ο ίδιος όμως δεν συμμερίστηκε όλες τις ιδέες του και καθώς μεγάλωνε, έμπλεξε με το αλκοόλ και δεν δίσταζε να διαφωνεί ανοικτά με τις βασικές αρχές της Επανάστασης. Τελικά, εξορίστηκε από την Κούβα και αφού παρέμεινε για λίγο στην Αργεντινή, εγκαταστάθηκε στην Ισπανία όπου ζει μέχρι σήμερα ως συγγραφέας, μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του.
Λάτρης της Ελλάδας, φιλέλληνας αλλά και «επαναστάτης», αναφέρεται στη χώρα μας με θαυμασμό. Μιλάει για την Ακρόπολη, τη Δημοκρατία, τη φιλοσοφία, τη Μύκονο και την Κρήτη. Παράλληλα δεν διστάζει να σχολιάσει και τις πολιτικές εξελίξεις, την Αριστερά, τη Δεξιά, τον Τσίπρα αλλά και τον Βαρουφάκη. 
 
Ο Μάρτιν γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αναφέρεται στην οικονομική κρίση, στην προσπάθεια των Ελλήνων, και στέλνει το μήνυμά του προς τους Έλληνες πολίτες.
Μεταξύ άλλων, ο ανιψιός του Ερνέστο, απαντάει και σε ερωτήματα για την σχέση του με τον Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο, ενώ στέλνει το μήνυμα του στον Νικολα Μαδούρο.
Παρακολουθείστε ένα μικρό απόσπασμα από τη συνομιλία:
Ολόκληρη η συνέντευξη θα δημοσιευθεί την Τρίτη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...