Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην Τρίπολη ο πανίσχυρος Αμερικανός επιχειρηματιας, Ijaz Malik - Η στενή σχέση με την οικογένεια Trump και η φιλία με τον Νίκο Φλώρο!

Στην Τρίπολη ο πανίσχυρος Αμερικανός επιχειρηματιας, Ijaz Malik - Η στενή σχέση με την οικογένεια Trump και η φιλία με τον Νίκο Φλώρο!

Προσφάτως, επισκέφθηκε την Τρίπολη, καλεσμένος του γλύπτη Νίκου Φλώρου, ο διεθνούς ακτινοβολίας Αμερικανός επιχειρηματίας, Ijaz Malik. Ο κύριος Malik είναι μέλος του διεθνούς jet set, λάτρης των τεχνών, αρχιτέκτονας και διαπρεπής επιχειρηματίας στον λαμπερό κόσμο των πολύτιμων λίθων. Η πολύχρονη φιλία που συνδέει τον Ijaz Malik με τον Νίκο Φλώρο από τους κύκλους της Νέας Υόρκης και η εκτίμηση στο πρόσωπο και την τέχνη του διακεκριμένου γλύπτη ήταν η αιτία να βρεθεί στην Τρίπολη για μια «απόδραση» από το βαρύ πρόγραμμά του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ijaz Malik και ο Νίκος Φλώρος γνωρίστηκαν σ' ένα prive gala, στην Νέα Υόρκη, το οποίο είχε οργανώσει η οικογένεια Trump, που με τον Ijaz έχουν οικογενειακή φιλία πολλών ετών. Ο Ijaz Malik θέλει συνεχώς να ταξιδεύει στην Ελλάδα και να την ανακαλύπτει!

Ο Ijaz Malik περιηγήθηκε στις ομορφιές της Αρκαδίας και τον αρχαιολογικό της πλούτο, ενημερώθηκε για την απέραντη ιστορία και γνώρισε από κοντά τους ανθρώπους, τις γεύσεις και την φιλοξενία της Πελοποννήσου. Ο κοσμοπολίτης επιχειρηματίας και φανατικός λάτρης του Ελληνικού πολιτισμού είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την ιδιαίτερη πατρίδα του Νίκου Φλώρου, ενός καλλιτέχνη που είναι ταγμένος στην προβολή της Τρίπολης.  

Οι δύο φίλοι έριξαν γέφυρες πολιτισμού ανάμεσα στην πανάρχαια

Αρκαδία και την πολύβουη Νέα Υόρκη, το κέντρο της σύγχρονης πραγματικότητας της τέχνης και του πλούτου. Ο Ijaz Malik έμεινε ενθουσιασμένος από την ταξιδιωτική εμπειρία στην καρδιά της Πελοποννήσου και υποσχέθηκε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν, φέρνοντας μαζί του εκλεκτούς – αλλά και πολύτιμους για την προβολή της χώρας μας – διάσημους φίλους του.

«Αγαπημένοι μου, μια ιδιαίτερη συνέντευξη με τον Ijaz Malik που μού παρέδωσε «πλούτο» γνώσης. Συζητήσιμος, χαμογελαστός και γνώστης της ιστορίας της Ελλάδας, όσο δεν φαντάζεστε!  Τα συναισθήματα του για την Αρκαδία ήταν τόσο έντονα που θέλει πολύ σύντομα να μάς επισκεφτεί ξανά, μαζί με την οικογένεια του και τους φίλους του. Νιώθω υπερήφανη που ο Ιjaz θα πει την «δυνατή» κριτική του για την Αρκαδία μας και στην οικογένεια Trump! Νιώθω υπερήφανη και για τον Αρκά Νίκο Φλώρο που συνεχίζει να στηρίζει την γενέτειρα του!

Σε συζήτηση πριν την συνέντευξη που είχα με τον Αρκά γλύπτη Νίκο Φλώρο, με αφορμή αυτήν την σημαντική άφιξη, τόνισε:

«Η προσπάθειά μου επικεντρώνεται στο να γνωρίσουν την Αρκαδία και την Τρίπολη άνθρωποι που έχουν κομβική σημασία για το prestige της χώρας. Η τέχνη έχει μια αποστολή και μέρος αυτής της αποστολής είναι να επικοινωνεί την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα των τόπων και του πολιτισμού. Εμείς εδώ στην Αρκαδία έχουμε ένα τεράστιο εξαγώγιμο προϊόν, την πανάρχαια ιστορία μας, σε συνδυασμό με ένα τοπίο που κόβει την ανάσα. Θα σάς έλεγα ότι δεν είναι δουλειά μου να φροντίζω για την τουριστική προβολή της Τρίπολης, έχω να ετοιμάσω την προσεχή έκθεσή μου στην Ρωσία που θα γίνει τον Δεκέμβριο. Αλλά, κάποιος πρέπει να κάνει αυτήν την δουλειά, με πονάει να έχουμε τόσο πλούτο στα χέρια μας και να βιώνουμε άβουλοι μια εσωτερική κατάθλιψη. Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι για να γνωρίσουν στο εξωτερικό την Ελλάδα με το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της ωραιότητας, της τέχνης και της ιστορίας».

Ο Ijaz Malik – μια γοητευτική προσωπικότητα όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω –μού εκμυστηρεύτηκε:

«Μένω έκθαμβος από την πατρίδα του Νίκου (Φλώρου), ειλικρινά. Περίμενα ότι θα έχω όμορφες συζητήσεις μαζί του, όπως στην Νέα Υόρκη, για την τέχνη, ότι θα βλέπαμε κάποια τοπία, λατρεύω την Ελλάδα αλλά ο Νίκος μου έδειξε ένα τρομερά πλούσιο παρελθόν και παρόν της χώρας σας. Αυτή η εμπειρία ξεπερνάει τις προσδοκίες μου. Κρίμα που δεν έχω περισσότερες ημέρες, νιώθω ότι υπάρχουν χιλιάδες μυστικά να ανακαλύψω στην Πελοπόννησο. Θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν. Να ξέρετε ότι έχετε κερδίσει έναν φανατικό θαυμαστή της χώρας σας. Όταν γυρίσω στην Νέα Υόρκη, θα φροντίσω να μάθουν οι πάντες αυτόν τον θησαυρό».

"Κλείνοντας, θα τονίσω πως η Αρκαδία μας, η Ελλάδα μας, λάμπει ακόμα και θαυμάζετε από όλο τον κόσμο! Σκεφτείτε κάτι… η δύναμη της μοναδικής αύρας της Ελλάδας υπάρχει… ας την αγκαλιάσουμε, να ανθίσει έτσι όπως της αξίζει, για να χαρίσει χαμόγελα στα χείλη όλων μας! Προσωπικά μού δίνει δύναμη όταν συναντώ εξέχουσες προσωπικότητες ανά τον κόσμο και θαυμάζουν την πατρίδα! Εμμένω και εγώ στον θαυμασμό και στην ανάγκη για μια Ελλάδα που θα συνεχίσει να παράγει όλα τα καλά αυτού του κόσμου… Ομορφιά τοπίων, καρπούς, πολιτισμό, αξίες,ιδέες για ένα καλύτερο αύριο με σεβαστές ιστορίες που θα κάνουν περήφανα τα παιδιά μας! Ευχαριστώ από καρδιάς τον Ijaz Malik για την εμπιστοσύνη του, αλλά και τον Αρκά Διεθνούς Γλύπτη Νίκο Φλώρο για την υπέροχη συνεργασία. Η Νέα Υόρκη σύντομα και μόνο αυτό θα σας πω, για αρχή, θα φιλοξενήσει το πολιτισμό της Ελλάδας, ειδικά αφιερωμένο για τους «φιλέλληνες» που τόσο πολύ θαυμάζω!»

 

Έλλη Αρτοπούλου 

Ευχαριστούμε πολύ για την ζεστή φιλοξενία του ξενοδοχείου "Μainalon Resort" στο κέντρο της Τρίπολης.

Παρακολουθήστε την μοναδική συνέντευξη στην εκπομπή "Έλλη...νες" με την Έλλη Αρτοπούλου και καλεσμένους τον Ijaz Malik (Φιλλέληνας και προσωπικός φίλος της οικογένειας Trump) και δείτε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό με τον Ijaz Malik και την Ivanka Tramp αλλά και τον Αρκά Γλύπτη Νίκο Φλώρο, μαζί με την Melania Trump! 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...