Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μακελειό από παγιδευμένο όχημα και βομβιστή αυτοκτονίας στην Πόλη: 30 αστυνομικοί και 7 πολίτες νεκροί

Μακελειό από παγιδευμένο όχημα και βομβιστή αυτοκτονίας στην Πόλη: 30 αστυνομικοί και 7 πολίτες νεκροί
Τουλάχιστον 37 είναι τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης που συντάραξε το βράδυ του Σαββάτου την Κωνσταντινούπολη, όταν έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα, εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο αλλά και ένας βομβιστής αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, νεκροί είναι 30 αστυνομικοί και 7 πολίτες, ενώ αναφέρεται πως νεκρό είναι ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανώς πρόκειται για τον βομβιστή αυτοκτονίας.

Η πρώτη επίθεση που σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους είχε στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο σημειώθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε 45 δευτερόλεπτα αργότερα σε ένα πάρκο σε μικρή απόσταση από το γήπεδο από βομβιστή αυτοκτονίας την ώρα που γύρω του βρίσκονταν αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς.

Ο ίδιος ανέφερε πως πιθανότατα πίσω από την επίθεση είναι το PKK: «Τα στοιχεία δείχνουν το PKK. Πρόκειται ξεκάθαρα για σχεδιασμένη επίθεση. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα οριστικό ακόμη», είπε.

 

«Ήταν σαν την κόλαση επί γης. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον ουρανό» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που την ώρα της έκρηξης βρισκόταν απέναντι από το γήπεδο, στο τζαμί Ντολμαμπαχτσέ. «Οι άνθρωποι έπεσαν κάτω απο τα τραπέζια να κρυφτούν, γυναίκες άρχισαν να κλαίνε, ήταν φρικτές οι στιγμές» συμπλήρωσε μιλώντας στο Reuters.

Από την διπλή έκρηξη περισσότερα από 150 άτομα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν 300-400 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη 13 ατόμων βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητα που εξερράγη στο σημείο στο οποίο συγκεντρώνονταν οι αστυνομικοί μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δήλωσή του υποστήριξε ότι η επίθεση στο σημείο που έγινε «είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες».

Για «μοχθηρό σχέδιο» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Σοϊλού.

Στο μεταξύ σήμερα κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στην Τουρκία, με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να έχει ζητήσει οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή των θυμάτων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Εξάλλου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Καζακστάν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.









Βίντεο-Ντοκουμέντο: Εκαναν ζωντανή μετάδοση κατά τη διάρκεια της έκρηξης
 

www.protothema.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...