Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο: Μακελειό με 9 νεκρούς και 50 τραυματίες (vd)

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο: Μακελειό με 9 νεκρούς και 50 τραυματίες (vd)
Φορτηγό έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheid - Υπό κράτηση ο δράστης - Είχε αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 60 χιλιόμετρα
Νέο μακελειό, αυτή τη φορά στο Βερολίνο: Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από πενήντα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με αναφορές, ακολούθησαν πυροβολισμοί, δίχως να έχει γίνει γνωστό αν προήλθαν από τον ή τους δράστες, ή από τους αστυνομικούς
Η επίθεση που χαρακτηρίζεται επισήμως τρομοκρατική  θυμίζει την πολύνεκρη τραγωδία στη Νίκαια της Γαλλίας το καλοκαίρι, αφού ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος που έκανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του σε κεντρική πλατεία του Βερολίνου. 
 
 
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική αστυνομία είναι 100% σίγουρη ότι δεν ήταν ατύχημα, καθώς το φορτηγό είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων και ο οδηγός-δράστης δεν πάτησε φρένο. Το δε φορτηγό έφερε πολωνικές πινακίδες. 
Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, το φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά ανήκε σε πολωνική μεταφορική εταιρεία. Η ίδια η εταιρεία είπε ότι το φορτηγό έφυγε από την Πολωνία σήμερα το μεσημέρι με προορισμό το Βερολίνο και ότι έχασαν την επαφή με τον οδηγό περί τις 15:00 (ώρα Ελλάδος). Καθώς φαίνεται, το φορτηγό «απήχθη» στη διάρκεια της διαδρομής.
Σύμφωνα με γερμανικά Μέσα, τα οποία επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο ένας δράστης εντοπίστηκε και βρίσκεται ήδη υπό κράτηση, ενώ ο δεύτερος, ο συνοδηγός, βρέθηκε νεκρός, καθώς σκοτώθηκε από τη σύγκρουση.
 
Η αστυνομία επιβεβαίωσε αρχικώς το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών ακόμα, ενώ ο εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό». Με δήλωσή του αργότερα, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για «τρομοκρατικό χτύπημα». 
Με νεώτερη ανακοίνωση των υπηρεσιών Υγείας, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 9, ενώ άλλα 50 άτομα μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
 
Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.
 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

protothema.gr

1 σχόλιο

  • anonymoys
    anonymoys Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 08:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Ανέμους σπείρα τε τώρα θερίστε θύελλες με τις πολιτικές σας αγύριστα μυαλά! Έτσι είσαστε όλοι οι πολιτικοί; Ο κοσμάκης τι φταίει;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...