Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκότωσαν στο Μιλάνο τον καταζητούμενο για το μακελειό στο Βερολίνο (vd)

Σκότωσαν στο Μιλάνο τον καταζητούμενο για το μακελειό στο Βερολίνο (vd)

Σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς σκοτώθηκαν δύο Ισλαμιστές, ένας εκ των οποίων είναι ο 24χρονος Τυνήσιος - Φώναξε «Αλλαχου Ακμπαρ» και πυροβόλησε πριν πεθάνει - Διέσχισε ανενόχλητος τη μισή Ευρώπη και έψαχνε καταφύγιο στην Ιταλία, όπου είχε ζήσει κάποια χρόνια

Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως ο Τυνήσιος ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στην περιοχή Σαν Τζιοβάνι του Μιλάνο στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής σκοτώθηκαν δύο Ισλαμιστές, ένας εκ των οποίων προτού πεθάνει φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» και αυτός εικάζεται πως είναι ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίζ Αμρί. Στο περιστατικό τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Το BBC μεταδίδει επικαλούμενο αστυνομικές πηγές ότι ο άντρας έχει ταυτοποιηθεί μέσω των αποτυπωμάτων του και είναι όντως ο Αμρί.





Σημειώνεται πως ο ύποπτος Τυνήσιος είχε περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια σε ιταλική φυλακή, και είχε ζήσει στη χώρα. Θεωρείται επομένως πιθανό να προσπαθούσε να αναζητήσει καταφύγιο σε γνώριμα γι' αυτόν εδάφη και ίσως παλιούς φίλους. Σε μια τέτοια περίπτωση, επισημαίνεται πως μπόρεσε να διασχίσει ανενόχλητος τη μισή Ευρώπη, από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν η παρουσία του καταγράφηκε για τελευταία φορά στο Βερολίνο και ενώ στο διάστημα αυτό βρισκόταν στο κατόπι του σύσσωμη η γερμανική και η ευρωπαϊκή αστυνομία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο NTV, στο σακίδιό του βρέθηκε εισιτήριο που αποδεικνύει ότι στην Ιταλία έφτασε από την Γαλλία, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για το πώς βρέθηκε εκεί. 





Όπως μεταδίδει το BBC, καραμπινέρι στο Μιλάνο σταμάτησαν δύο άντρες για τυχαίο έλεγχο, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο ύποπτος άντρας φώναξε «Αλλαχου Ακμπαρ», πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό ενώ αμέσως μετά δέχθηκε τα πυρά των Ιταλών καραμπινιέρων και έπεσε νεκρός.









 

Νωρίτερα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως εθεάθη στο Άλμποργκ της Δανίας. Η αστυνομία συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή Ετέρνιτεν της πόλης και αναμένεται να διεξαχθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίζ Αμρί ήταν καταζητούμενος από την γερμανική αστυνομία και είχε επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ. Την περασμένη Δευτέρα σκότωσε 12 ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, οδηγώντας ένα φορτηγό κατά πάνω τους. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως εθεάθη για τελευταία φορά σε τζαμί της πόλης τα ξημερώματα της Τρίτης, λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

protothema.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...