Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πως απαντά το Κρεμλίνο στις Η.Π.Α για την απέλαση 35 διπλωματών

Πως απαντά το Κρεμλίνο στις Η.Π.Α για την απέλαση 35 διπλωματών

252361 2098130696128 3815115 n

 

 

 

 

 
Γράφει η Δέσποινα Παπαδοπούλου
 
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στην πρόταση  Λαβρόφ με συγκατάβαση προς τους διπλωμάτες αλλά και με αιχμές προς Ομπάμα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου δήλωσε:
«Επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, οι Ρώσοι διπλωμάτες θα περάσουν τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς σπίτι τους με τους οικογενειακούς τους φίλους και συγγενείς. Εμείς δεν θα δημιουργήσουμε προβλήματα με τους Αμερικανούς διπλωμάτες. Δεν θα στείλουμε κανέναν πίσω».
Ως προς την αντίποινα για την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα να κλείσουν ρωσικά κτηριακά συγκροτήματα  στη Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ, ο Πούτιν απάντησε:
«Δεν θα απαγορεύσουμε στις οικογένειες και τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τα χειμερινά θέρετρα για τις διακοπές τους ».
Επίσης, ο Πούτιν κάλεσε τα παιδιά των Αμερικανών διπλωματών στην Πρωτοχρονιάτικη εορτή του Κρεμλίνου, και ευχήθηκε στον αμερικανικό λαό και τον Τραμπ για το νέο έτος.
Νωρίτερα να υπενθυμίσουμε ότι, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρότεινε στο Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να κηρύξει «persona non grata» 35 Αμερικανούς διπλωμάτες. Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Ως εκ τούτου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μαζί με τους συναδέλφους από άλλα τμήματα υπέβαλαν πρόταση προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας να κηρύξει «persona non grata» 31 υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα και τέσσερις διπλωμάτες από το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...