Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αγαπητές γιαγιάδες, σταματήστε να κάνετε τα παρακάτω!

Αγαπητές γιαγιάδες, σταματήστε να κάνετε τα παρακάτω!
Λοιπόν γιαγιάδες, είτε είστε η μαμά είτε η πεθερά της νέας μαμάς, θα πρέπει να προσέχετε να μην την ενοχλείτε!

Οι νέε μαμάδες είναι εξουθενωμένες, τρομαγμένες, αγχωμένες και ευαίσθητες. Είναι εύκολο να προσβληθούν. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, αποφύγετε τα παρακάτω:
1. Μην κριτικάρετε όσα κάνει.
Τα έχετε περάσει και εσείς και θα έπρεπε να καταλαβαίνετε. Όσο κι αν της λέτε οτι στην εποχή σας τα μωρά τα βάζατε να κοιμούνται μπρούμυτα και κανείς δεν έπαθε τίποτα, θα ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού της – και καλά θα κάνει! Τα δεδομένα αλλάζουν, και το μόνο που θέλει είναι να κρατήσει το μωρό της ασφαλές, οπότε μην επιμένετε!
2. Μην σπάτε τους κανόνες που έθεσε.
Ειδικά όταν το μωρό είναι μικρό, θα πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά ό,τι σας λέει! Αυτό συμπεριλαμβάνει το τι επιτρέπεται να τρώει, τι ώρα πρέπει να κοιμάται, πώς πρέπει να κοιμάται κτλ. Μεγαλώνοντας το μωρό, θα χαλαρώσει και η μαμά, αλλά στην αρχή θα είναι απόλυτη! Αν θέλετε να συνεχίσετε να βλέπετε το μωρό, καλό θα είναι να ακούτε τους κανόνες που θέτει.
3. Μην αποδοκιμάζετε τον θηλασμό.
Έχει προσπαθήσει σκληρά για να τα καταφέρει. Το να της πείτε να καλυφτεί ή να πάει σε άλλο δωμάτιο απλά θα την κάνει να προσβληθεί! Από την άλλη μεριά, μην την κρίνετε εάν δεν θηλάζει. Μην ξεχνάτε πως είναι επιλογή της και πως το μόνο που θέλει είναι το καλό του μωρού!
4. Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες του μωρού χωρίς την άδεια της.
Ναι, σαφώς και είστε γιαγιά, και σαφώς είναι 2 φορές παιδί σας… Αλλά για ένα θέμα τόσο σημαντικό όσο η δημοσίευση φωτογραφιών του μωρού θα πρέπει να αποφασίσει μόνη της – και να το σεβαστείτε!
5. Μην κάνετε συχνές επισκέψεις και μην μένετε για πολύ καιρό χωρίς να ρωτήσετε
Όσο υπέροχη κι αν είναι η παρέα σας και όσο πολύ κι αν βοηθάτε, το ζευγάρι χρειάζεται χρόνο για να περάσει ως οικογένεια και να δημιουργήσει δεσμούς με το νέο μέλος.
6. Μην επιμένετε να κρατήσετε το παιδί «για να ξεκουραστεί»
Ως νέα μαμά θέλει συνέχεια το μωρό δίπλα της και η επιμονή σας δεν πρόκειται να της αλλάξει γνώμη, Πιστέψτε μας, εαν χρειαστεί βοήθεια θα σας την ζητήσει!
7. Μην παινεύετε μόνο τον έναν γονιό
Αυτό κατά βάση ισχύει για τις πεθερές των νέων μαμάδων. Όσο καλά κι αν τα καταφέρνει ο γιος σας, και όσο εκπληκτικός πατέρας κι αν είναι, χρειαζόμαστε και εμείς μερικές καλές κουβέντες…
8. Μην απαιτείτε καθημερινά τηλεφωνήματα, φωτογραφίες και βίντεο
Οι νέοι γονείς είναι ήδη εξαντλημένοι και έχουν ήδη πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουν εις πέρας. Το να ξέρουν οτι κάθε απόγευμα περιμένετε τηλεφώνημα τους, απλά τους προσθέτει μια ακόμη υποχρέωση στο ήδη βαρύ τους πρόγραμμα.
9. Μην λέτε παντού τα παράπονα σας από αυτούς
Όσο κι αν σας ενοχλεί που δε σας ακούνε, που δεν τηλεφωνούν όσο συχνά θέλετε ή οτιδήποτε άλλο, μην λέτε σε όλο τον κόσμο τα παράπονα σας. Θα το μάθουν και θα στεναχωρεθούν, και πιστεύουμε οτι δεν το θέλετε!
10. Μην επιμένετε να ακολουθήσουν έθιμα εάν οι ίδιοι δεν το επιθυμούν.
Μπορεί εσείς να ετοιμάζεστε για να αφήσετε κεράσματα στις Μοίρες που θα επισκεφτούν το μωρό, να θέλετε να φτιάξετε μια περπατόπιτα για τα πρώτα του βήματα ή ακόμα να μην κάνουν μπάνιο το μωρό για 3 μέρες μετά από τη βάπτιση… Τα έθιμα κάθε τόπου είναι σημαντικά και καλό είναι να διατηρούνται, όμως δνε θα καταφέρετε τίποτα εάν επιμένετε να τα ακολουθήσουν. Φυσικά και μπορείτε να τους συμβουλέψετε, αλλά μην ξεχνατε οτι η τελική απόφαση είναι δική τους!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...