Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτό το βίντεο καταρρίπτει την κινδυνολογία για την επιστροφή στη δραχμή! (vd)

Αυτό το βίντεο καταρρίπτει την κινδυνολογία για την επιστροφή στη δραχμή! (vd)
Στις 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες προτάσεις για μια εφικτή αλλαγή πορείας στην Ελλάδα. Μια αλλαγή που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την τρέχουσα πορεία οικονομικού θανάτου, αρκεί να υπάρχει βούληση και συγκεκριμένη στρατηγική.

Στη μελέτη του ΕΔΕΚΟΠ καταδεικνύεται ότι υπάρχει άλλη πορεία, η οποία είναι απαραίτητη για τη χώρα. Η πορεία αυτή προϋποθέτει την ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας. Τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την έξοδο από την Ευρωζώνη είναι διαχειρίσιμα, εφόσον υπάρχει ένας στοιχειώδης σχεδιασμός, προετοιμασία και αποφασιστικότητα.

Ειδικότερα, περιγράφεται με αναλυτικό τρόπο η διαδικασία εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη στην κατεύθυνση μιας συνολικής αναμόρφωσης της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Η χώρα χρειάζεται βραχυπρόθεσμα τόνωση της ζήτησης με επίκεντρο τον κλάδο των υπηρεσιών και μεσοπρόθεσμα βιομηχανική πολιτική για την ανάπτυξη, την τόνωση της απασχόλησης και  την αύξηση του εισοδήματος.

1 σχόλιο

  • Γιωργος
    Γιωργος Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 16:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Το προβλημα σε μια οικονομια δεν ειναι το νομισμα . Το νομισμα αποτελει μεσο συναλλαγης. Απορω ποιος πιστευει αυτες τις χαζομαρες περι δραχμης η οποια δεν θα εχει καμια σχεση με τη δραχμη που ξερατε. Καλο ειναι οσοι ακουτε τον παλαβιτσα να πατε και σε ενα ψυχολογο να σας ακουσει. Η χωρα χρειαζεται προσπαθεια μεσα στο ευρω και με την ευρωπη συμμαχο. Οι καιροι ειναι πονηροι και μαγκες τυπου παλαβιτσα δεν περνανε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...