Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προκαλούν άσχημα οι αλβανοί - Εμετικό σκίτσο για τον Θεοδώρο Κολοκοτρώνη

Προκαλούν άσχημα οι αλβανοί - Εμετικό σκίτσο για τον Θεοδώρο Κολοκοτρώνη
Σε μία πολύ σοβαρή πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε το νεοσύστατο αλβανικό νεοναζιστικό κόμμα κόμματος Lëvizja ανά Shqipëri të Bashkuar (LSHB), «το Κίνημα για μια Ενωμένη αλβανία», όπως αποκαλύπτει η Ελληνική ιστοσελίδα http://www.macedonianleague.org.
Οι νεοναζιστές αλβανοί προώθησαν ένα σκίτσο στο οποίο απεικονίζονται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Μάρκος Μπότσαρης να σχηματίζουν τον «αλβανικό αετό».
Η γελοιογραφία, προωθήθηκε από το κόμμα του Tahir Βελίου που δηλώνει απερίφραστα ότι πολεμά καθετί Ελληνικό και στοχεύει στην αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.
Επίσης, ένας άλλος στόχος τους είναι η ενθάρρυνση και προσέλκυση νεαρών Αλβανών στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο για να σχηματίσουν συνδεδεμένες πολιτικές οργανώσεις, ενώ ζητούν όλοι οι Αλβανοί να συμμετέχουν στη συγκέντρωση κεφαλαίων για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων για την ένοπλη πτέρυγα της πολιτοφυλακής του κόμματος.
Ονειρεύονται την «Ενωμένη Αλβανία» με Ελληνικά εδάφη και εδάφη από το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και τα Σκόπια. 
Μία άλλη προσέγγιση κάνει το himara.gr, γράφοντας: "Στην πραγματικότητα όμως το σκίτσο αυτό δεν ανήκει στην οργάνωση του Veliu αλλά στον γνωστό Αλβανό σκιτσογράφο Bujar Kapexhiu και δημοσιεύθηκε στην Αλβανική εφημερίδα MAPO την 1η Φεβρουαρίου. Εκείνες τις ημέρες ήταν στην επικαιρότητα η υπόθεση των Αλβανών νεοσυλλέκτων που σχημάτιζαν τον αλβανικό αετό φορώντας την παραλλαγή του ελληνικού στρατού"
Πρόκειται για σίτσο – ύβρις κατά του Γέρου του Μοριά και του Μάρκου Μπότσαρη που πρωτοστάτησαν για να είμαστε σήμερα Ελεύθεροι, κάτι που φαίνεται ότι ενοχλεί και … πονάει πολλούς. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...