Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη: Μαραθώνιος Ανάγνωσης Γαλλικής Λογοτεχνίας – Πάνυ Σαράφη: "Η Ελλάδα είναι Γαλλόφωνη χώρα" (vd)

Τρίπολη: Μαραθώνιος Ανάγνωσης Γαλλικής Λογοτεχνίας – Πάνυ Σαράφη: "Η Ελλάδα είναι Γαλλόφωνη χώρα" (vd)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, ο εκπαιδευτικός όμιλος «Σαράφη» σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου τίμησαν τη γαλλική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετείχαν στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Γαλλικής Λογοτεχνίας που έγινε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο Μαίναλο Resort στην Τρίπολη.

Ο Μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε άλλες 29 πόλεις της Ελλάδας και στην πόλη μας έγινε ανάγνωση έργων της Marguerite Duras.

Η Πάνυ Σαράφη, από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο "ΣΑΡΑΦΗ", μίλησε στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία» για την προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Στην Τρίπολη, παιδιά, μεγάλοι, καθηγητές, απλούς ανθρώπους που διάβασαν κείμενα που έχουν επιλέξει οι υπεύθυνες ομάδες. «Σκοπς του μαραθωνίου είναι να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι Γαλλόφωνη χώρα, θέλει πολύ να μιλάει τα Γαλλικά» είπε.

Από την πλευρά της η Μαριλένα Κουζίνη ως Συντονίστρια Δράσεων EDIC Περιφέρειας Πελοποννήσου είπε ότι το Europe Direct προάγει την πολυγλωσσία και θα είναι πάντα δίπλα σε όλους που προάγουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. «Η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για τους μαθητές, για την μετέπειτα πορεία της ζωή τους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...