Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βία στους δρόμους: Μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε θανάτους ... (vd)

Βία στους δρόμους: Μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε θανάτους ... (vd)
Oι καβγάδες στον δρόμο έχουν ένα χαρακτηριστικό: Δεν έχουν όρια και κανόνες και μπορούν να καταλήξουν ακόμα και σε βιολογικό θάνατο.
Πολλοί -σύμφωνα με το pronews.gr- από τους εμπλεκόμενους βρίσκονται σε κατάσταση εξοργισμού και δεν τους μιλάει εκείνη την στιγμή το λογικό αλλά το θυμικό. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά από κάποιο φονικό που προέκυψε από έντονη πάλη σε εξωτερικούς χώρους οι φυσικοί αυτουργοί δηλώνουν στις δίκες τους ότι δεν το ήθελαν και έχασαν τον έλεγχο.
Η αδρεναλίνη μπλοκάρει τις εγκεφαλικές λειτουργίες ενώ προκαλεί και μια «άρρωστη» χαρά σε αυτόν που κτυπάει και νιώθει ότι κερδίζει.
Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή κάνουν γυμναστήριο και σηκώνουν βάρη ότι έξω στο δρόμο μετράνε. Δεν είναι έτσι. Κάποιος με τα μισά κιλά τους μπορεί να τους συντρίψει κυριολεκτικά.
Άλλοι πάλι επειδή κάνουν πολεμικές τέχνες νομίζουν ότι είναι ανίκητοι, ούτε αυτό ισχύει.
Όταν μιλάμε για παραδοσιακές πολεμικές τέχνες έχουν πολλές τεχνικές που δεν έχουν εφαρμογή στη σημερινή εποχή. Συνήθως απευθύνονται σε εποχές που οι άνθρωποι φορούσαν πανοπλίες και θώρακες και είχαν όπλα.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμα και αυτοί που κάνουν μαχητικά σπορ, όπως πυγμαχία και τζούντο ναι μεν έχουν γνώση του τι σημαίνει πόνος και φυσική επαφή αλλά έχουν συνηθίσει να μάχονται με κανόνες και διαιτητές και ένας εναντίον ενός.
Στο δρόμο δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχουν διαιτητές για να χωρίσουν τους αντιπάλους και το κυριότερο, στο τέλος εμπλέκονται πολλά άτομα εναντίον ενός διότι ο κόσμος δεν έχει πλέον την παιδεία της Τιμής και του «Savuar Vivr» αλλά του «anything goes, no rules, no honour».
Πάλι θα πούμε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να λύνουν τις διαφορές τους με τα λόγια αλλά χρειάζονται χιλιάδες χρόνια ακόμα ηθικής εξέλιξης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...