Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σφακιανάκης από την Τρίπολη: "Ό,τι ανεβαίνει ακόμα κι αν διαγραφεί, παραμένει για πάντα στο facebook ή στο twitter"! (vd)

Σφακιανάκης από την Τρίπολη: "Ό,τι ανεβαίνει ακόμα κι αν διαγραφεί, παραμένει για πάντα στο facebook ή στο twitter"! (vd)

Το ενδιαφέρον της νεολαίας της Τρίπολης και όχι μόνο, προσέλκυσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης της Αρκαδίας, την Κυριακή των Βαΐων, αργά το απόγευμα, για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και ομιλητές ήταν ο Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξειδικευμένος ερευνητής σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης και η εγκληματολόγος Μαρίσα Βουλγαράκη. Τους παρευρισκόμενους και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας και πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόσνος.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και ανέλυσαν τους μύθους και τις αλήθειες που υπάρχουν γύρω από το διαδίκτυο. Αρχικά τονίστηκε πως το διαδίκτυο είναι αναγκαίο αλλά χρειάζεται σωστή χρήση του και τήρηση συγκεκριμένων κανόνων, αφού "το κακό στο διαδίκτυο έχει αγγελικό πρόσωπο".

Ο κ.Σφακιανάκης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία αρκετών παιδιών στην εκδήλωση, αφού, όπως είπε, είναι οι κύριοι χρήστες του διαδικτύου και ταυτόχρονα αποτελούν το μέλλον και πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα γύρω από το Ίντερνετ. Τόσο ο κ.Σφακιανάκης όσο και η κα. Βουλγαράκη ανέφεραν με παραδείγματα τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο και επεσήμαναν πως δεν υπάρχει τίποτα ιδιωτικό σε αυτό, αλλά ούτε και ανωνυμία και ο καθένας που χρησιμοποιεί το ίντερνετ, αφήνει το ίχνος του και μπορεί να βρεθεί, αν και εφόσον πράξει κάτι μεμπτό. Επίσης τονίστηκε πως δεν πρέπει να ανεβάζουμε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ανεξέλεγκτα τα πάντα, αλλά να τα φιλτράρουμε, γιατί "ό,τι ανεβαίνει ακόμα και αν διαγραφεί, παραμένει για πάντα στο facebook ή στο twitter".

Ακόμα έγινε αναφορά στο ότι δεν πρέπει να δίνουμε πάντα το στίγμα μας για το πού είμαστε γιατί όποιος θέλει να κλέψει πλέον έχει στη διάθεσή του και την τεχνολογία... Η εκδήλωση ήταν πολύ διαφωτιστική και όσοι την παρακολούθησαν έμαθαν αρκετά πράγματα γύρω από το διαδίκτυο και σίγουρα προβληματίστηκαν, ενώ να σημειώσουμε πως τονίστηκε αρκετές φορές και από τους δύο ομιλητές, πως θα πρέπει οι γονείς να μιλούν με τα παιδιά τους για να τους μιλούν και αυτά. Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σφακιανάκης ευχαρίστησε τον σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Παναγιώτη Σκορπίδα, που ήταν "παρών" στην εκδήλωση. Ο ι δυο τους συνδεόνται με φιλία και ο Π. Σκορπίδας συνέβαλε από την πλευρά του, για να έρθει ο κ. Σφακιανάκης στην Τρίπολη.
Ομιλία Σφακιανάκη στην Τρίπολη για το ασφαλές διαδίκτυο

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...