Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχονται smartphones που θα φορτίζουν μέσα σε ... πέντε λεπτά!

Έρχονται smartphones που θα φορτίζουν μέσα σε ... πέντε λεπτά!
Το 2018 θα κυκλοφορήσουν στην αγορά κινητά τηλέφωνα smartphones, των οποίων οι μπαταρίες θα φορτίζουν μέσα σε πέντε λεπτά!

Η συγκεκριμένη τεχνολογία παρουσιάστηκε το 2015 στο Λας Βέγκας, όταν ξεκίνησε η ισραηλινή start-up επιχείρηση «StoreDot».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Doron Myersdorf , δήλωσε στο BBC ότι το εγχείρημα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στις αγορές στις αρχές του 2018.

Ωστόσο, ένας τεχνολογικός αναλυτής, ο Ben Wood, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο Myersdorf δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να αποκαλύψει ποιοι κατασκευαστές υπέγραψαν για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία. Το 2015, είχε αναφέρει ότι οι μπαταρίες της εταιρείας του περιείχαν υλικά που επέτρεπαν ανορθόδοξες αντιδράσεις στη συνηθισμένη γρήγορη μεταφορά ιόντων από την άνοδο στην κάθοδο, την ηλεκτρική διαδικασία που φορτίζει την μπαταρία.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει νανοτεχνολογία. Ορισμένες εκδόσεις της μπαταρίας ήταν μεγαλύτερες από τις περισσότερες μπαταρίες των τότε smartphone, αλλά τώρα ο κ. Myersdorf ισχυρίστηκε ότι είναι έτοιμες για την αγορά.

«Θα φορτίζουμε μια μπαταρία μέσα σε πέντε λεπτά», είπε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η τεχνολογία ήταν σε δοκιμαστική παραγωγή σε δυο ασιατικές κατασκευάστριες μπαταριών και ότι η «μαζική παραγωγή» αναμένεται να αρχίσει το πρώτο τρίμηνο το 2018.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...