Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τελειώνει το παραμύθι περί "Μακεδονίας" - Στα Σκόπια γκρεμίζουν τα αγάλματα του Μ. Αλέξανδρου!

Τελειώνει το παραμύθι περί "Μακεδονίας" - Στα Σκόπια γκρεμίζουν τα αγάλματα του Μ. Αλέξανδρου!
Οι πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, φαίνεται ότι φέρνουν ανατροπές και στο θέμα του ονόματος.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού, εμφανίζεται έτοιμη για μια συμβιβαστική λύση.

Μάλιστα, οι αρχές ξεκινούν να ξηλώνουν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τα οποία είχε πλημμυρίσει του δρόμους της πρωτεύουσας, ο Νίκολας Γκρουέφσκι.

Ο 42χρονος οικονομολόγος, πολιτικός αντίπαλος του Νίκολα Γκρούεφσκι (VMRO-DPMNE) εξασφάλισε την υποστήριξη των βουλευτών του κόμματός του και των δύο κυριότερων παρατάξεων που εκπροσωπούν την αλβανική κοινότητα της χώρας. Ο Ζόραν Ζάεφ είχε την υποστήριξη 62 βουλευτών του 120μελούς κοινοβουλίου.

Η κυβέρνηση διορίστηκε περίπου έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου και είναι έτοιμη να κάνει μεγάλες αλλαγές. Νέος Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων ορίστηκε ο Νικολά Διμιτρόφ, ο οποίος δήλωσε πως το πρώτο του ταξίδι θέλει να είναι στην Ελλάδα.

Απολύμανση του μακεδονικού πνεύματος

Τα δεκάδες αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω στον Βουκεφάλα σε δρόμους, γέφυρες και πλατείες, τα συντριβάνια με τους Αρχαίους Έλληνες πολεμιστές, τα άλογα που καλπάζουν και τα λιοντάρια, το τρελό, ανιστόρητο και κιτς όνειρο του Γκρούεφσκι θέλει να κατεδαφίσει η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων. Ο υπουργός Πολιτισμού των Σκοπίων Ρόμπερτ Αλαγκιοζόφσκι έκανε λόγο για «απολύμανση του "μακεδονικού" πνεύματος, από την ψευδοιδεολογία που εκπέμπει το σχέδιο Γκρουέφσκι και συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τη χώρα σαν κατάρα κάποιου κακού μάγου».
 
athensvoice

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...