Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Nomads: Ποιοι διάσημοι μπαίνουν στο νέο reality του Αντ1!

Nomads: Ποιοι διάσημοι μπαίνουν στο νέο reality του Αντ1!
Δύο τηλεοπτικά στρατόπεδα στο Μαρούσι προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών: η Acun Medya και ο ΑΝΤ1. Δύο παραγωγές, δύο ριάλιτι, μία μάχη. Από τη μία το γνωστό «Survivor» είναι πλέον στη φάση της προετοιμασίας του για να επιχειρήσει σάρωση του προγράμματος για δεύτερη σεζόν. Αυτή τη φορά όμως δεν θα είναι τόσο εύκολο. Για την ακρίβεια, θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς απέναντί του θα βρεθεί ένα ριάλιτι επιβίωσης, πολυδιαφημισμένο και πολυαναμενόμενο: οι «Νομάδες». 



Το πάθημα της περασμένης σεζόν έγινε μάθημα για όλα τα κανάλια, όμως αυτός που πραγματικά προετοιμάζεται για τη μεγάλη αντεπίθεση είναι ο ΑΝΤ1. Η κίνηση ματ ήταν η επιλογή του Γιάννη Λάτσιου στη θέση του απόλυτου κυρίαρχου του προγράμματος. Εμπειρος και όχι μόνο σε θέματα τηλεοπτικής αγοράς εντός και εκτός των συνόρων, ο διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1 διαθέτει και ένα ακόμη σημαντικό προσόν: γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες, τη φιλοσοφία και τις απαιτήσεις του σταθμού του Αμαρουσίου. Οπότε ήταν αναμενόμενο ότι θα συνδύαζε την εμπειρία και την τεχνογνωσία του σταθμού σε τέτοια θέματα με τον εκσυγχρονισμό της συγκεκριμένης τυπολογίας, δηλαδή των ριάλιτι. 

Ηταν γνωστό ότι ο Ατζούν Ιλιτζαλί είχε υπόψη του τους «Νομάδες». Εκεί άλλωστε βασίστηκε για να αναμορφώσει και να φτιάξει τη νέα εποχή του «Survivor». Αντί να επιμείνει σε μια συνταγή απλής επιβίωσης, ο Τούρκος μιντιάρχης επέλεξε να μπολιάσει το δικό του ριάλιτι με στοιχεία από τους «Νομάδες», όπως είναι τα αγωνίσματα και η συνύπαρξη διασήμων και κοινών θνητών. Γι’ αυτό και πέτυχε: λόγω των διαφορετικών χαρακτήρων των συμμετεχόντων, αλλά και της δράσης και της αγωνίας που προκαλούνται από τα αγωνίσματα και την έκβασή τους.



Τώρα όμως ο ΑΝΤ1 ετοιμάζει το αυθεντικό ριάλιτι το οποίο δεν βασίζεται στην απλή συμβίωση δύο διαφορετικών σε κοινωνικό χαρακτήρα ομάδων, αλλά πάει ένα βήμα παραπέρα. Οι αιτήσεις που καταφτάνουν στο κανάλι είναι χιλιάδες και κατ’ επέκταση δεκάδες είναι και τα ραντεβού που πραγματοποιούνται στα γραφεία της παραγωγής του παιχνιδιού και της διεύθυνσης του καναλιού προκειμένου να κλείσουν τα πιο δυνατά ονόματα. Μάλιστα ο ανταγωνισμός είναι τόσο υψηλός ώστε κάποια ονόματα που αξιολογούνται ως «πολύτιμα» να κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό προκειμένου να μην αποκαλυφθούν.

Από το Γωγουλίνι στον Ζαμπίδη, μια παραλία δρόμος


Η αίτηση συμμετοχής η οποία είναι ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σταθμού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ουσιαστικά παραθέτει αναλυτικά τους όρους του παιχνιδιού σε επίπεδο συμμετοχής και εν συνεχεία ξεκαθαρίζει το κατά πόσο δεσμεύεται η παραγωγή απέναντι σε κάθε υποψήφιο αλλά και ο ίδιος απέναντι στην παραγωγή. Ο αριθμός των παικτών είναι 18, που θα χωριστούν σε τρεις εξάδες. Η μία εξάδα θα αποτελείται από εκπροσώπους της σόουμπιζ, η δεύτερη από ανθρώπους που με κάποιον τρόπο απέκτησαν κάποια δημοσιότητα, κυρίως μέσω τηλεόρασης και της συμμετοχής τους σε προηγούμενα reality shows, και η τρίτη θα είναι και αυτή που κατεξοχήν διαπρέπει στα συγκεκριμένα παιχνίδια: τα απλά, λαϊκά παιδιά. 




Ο χώρος στον οποίο θα διεξαχθεί το παιχνίδι είναι το Παλαουάν στις Φιλιππίνες και η διαδικασία θα θυμίζει αρκετά το «Survivor» ωστόσο θα έχει πολύ περισσότερη ίντριγκα.  Και αυτό διότι η πρώτη ομάδα θα μπορεί να διαμένει σε πολυτελές ξενοδοχείο όπου θα απολαμβάνει όλες τις εκδοχές της πολυτέλειας: φαγητό, σπα, ποτά, περιποίηση. Η δεύτερη ομάδα θα μένει σε χωριό παρέα με ιθαγενείς. Εκεί στην ουσία θα γίνει και το πιο ενδιαφέρον πείραμα, καθώς η συνύπαρξη των παικτών με τους ιθαγενείς προοιωνίζεται απολαυστική. Η τρίτη ομάδα θα μένει στη γνωστή ερημική παραλία, η οποία ούτως ή άλλως χρησιμοποιείται κατά κόρον σε ριάλιτι επιβίωσης.

Οι «Νομάδες» θα προβάλλονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, στη ζώνη του prime time, και η διάρκεια των επεισοδίων θα αγγίζει τα 90 λεπτά. Κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιούνται αγωνίσματα για να γίνει και η επιλογή του μέρους στο οποίο θα κατευθυνθεί κάθε ομάδα. Τρίτη θα γίνεται αγώνας επάθλου, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη θα πραγματοποιούνται οι αγώνες για την περίφημη ασυλία. Παρασκευή θα αποχωρεί ο παίκτης που θα χάνει, θα μπαίνει υποψήφιος και φυσικά θα επιλέγεται μέσω ψηφοφορίας από το κοινό. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι, έχοντας αντιληφθεί το πόσο μπορεί να επηρεάσουν οι διαρροές την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο ΑΝΤ1 ισχυρίζεται ότι έχει λάβει τα μέτρα του προς πάσα κατεύθυνση για να μη διαρρεύσει τίποτα που μπορεί να ανατρέψει ή ακόμη περισσότερο να στερήσει την έκπληξη από το τηλεοπτικό κοινό.


Πλάνα από το τρέιλερ του ριάλιτι που ήδη εδώ και 12 χρόνια προβάλλεται στην Κολοµβία µε µεγάλη επιτυχία


Οι αιτήσεις συμμετοχής και το κάστινγκ ξεκίνησαν στις 24 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε είναι σίγουρο ότι θα περάσουν χιλιάδες από συνεντεύξεις και φυσικά από το περίφημο κάστινγκ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό λόγω του ότι η επιτυχία του κάθε ριάλιτι έγκειται στους χαρακτήρες όσων θα πρωταγωνιστήσουν. Γι’ αυτό και θα έχουν λόγο τόσο τα στελέχη του καναλιού και της παραγωγής όσο και οι ειδικοί, όπως ψυχολόγοι και φυσιογνωμιστές προκειμένου να επιλεγούν αυτοί που θα καταφέρουν να κάνουν τη διαφορά, όπως συνέβη και στο «Survivor». Το μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής εστιάζεται στο κομμάτι των διασήμων. Ακούγονται πολλά και διαφορετικά ονόματα και το σίγουρο είναι ότι μέχρι την οριστικοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας αναμένονται να υπάρξουν πολλά και σίγουρα και ορισμένα εξωπραγματικά σενάρια. Αλλωστε, στη συγκεκριμένη κατηγορία πολύ συχνά εμφανίζονται και αυτοί που διψώντας για δημοσιότητα αυτοπροτείνονται και φυσικά διαφημίζουν τον εαυτό τους ως υποψήφιο ακόμη κι αν το κανάλι το αγνοεί...

Το πλέον δυνατό όνομα που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα είναι αυτό της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου. Η τηλεπαρουσιάστρια, της οποίας το συμβόλαιο με τον ALPHA λήγει τον ερχόμενο μήνα, από τη στιγμή που δεν είχε κάποια πρόταση για εκπομπή σε άλλο κανάλι, άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση του ΑΝΤ1. Μάλιστα κυκλοφορεί η φήμη ότι σε αντάλλαγμα για το «ναι» στο κανάλι θέλησε ευρύτερη συνεργασία, δηλαδή παρουσία της σε εκπομπή του σταθμού μετά το πέρας του ριάλιτι, κάτι που ωστόσο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνει ο ΑΝΤ1. Πολύ κοντά σε συμφωνία είναι και ο δημοφιλής Μιχάλης Ζαμπίδης, του οποίου η συμμετοχή θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι η προσωπικότητά του είναι κόντρα στην αισθητική των ριάλιτι.

Λογικό και αναμενόμενο να παρελάσουν από τις οθόνες και εκπρόσωποι της κατηγορίας «μοντέλα και λίγο απ’ όλα» με χαρακτηριστικούς εκπροσώπους τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και τον Γιώργο Μανίκα. Ιδιαίτερη περίπτωση η συμμετοχή του σεφ Διονύση Αλέρτα. Οσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν απρόβλεπτο χαρακτήρα, ο οποίος κουβαλά μπόλικη τρέλα και έχει ανατρεπτική διάθεση - φυσικά πρόκειται για κάποιον που θα μπορούσε να κάνει άνω κάτω και τις τρεις ομάδες! Ειδικά αν ισχύει και η συμμετοχή του Τρύφωνα Σαμαρά, ίσως παράλληλα με το ριάλιτι εξελιχθεί και ένα εξαιρετικό δείγμα κωμικής μυθοπλασίας στις Φιλιππίνες.





Εκπληξη θα είναι η συμμετοχή της Μάγκυς Χαραλαμπίδου αν πει τελικά το «ναι» και προχωρήσει η συμφωνία με το κανάλι. Η Αρτεμις Αστεριάδη, η Ελενα Γαλύφα και η Ευαγγελία Τσιορλίδα είναι τρεις ακόμη υποψήφιες που ακούγονται έντονα, δίχως όμως να έχουν υπογράψει καθώς το κανάλι επιθυμεί να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στην αναζήτηση διάσημων συμμετοχών στο ριάλιτι. Στη δεύτερη ομάδα των «ημι-διάσημων» ή των «ήμουν κι εγώ κάποτε διάσημος» ανήκουν πρώην παίκτες ριάλιτι οι οποίοι έγιναν λίγο περισσότερο γνωστοί από τους συμπαίκτες τους, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Μεταξύ αυτών, ακούγονται ο Πρόδρομος, η Γωγώ Γαρυφάλλου -γνωστή και ως «το Γωγουλίνι»-, ο Ηλίας Βαλάσης και πολλοί άλλοι, αν και το πλέον επιτυχημένο θα ήταν να μπορούσε να ενταχθεί στο παιχνίδι η Ασπα Τσίνα. Εκεί μπορεί να είχαμε και τσουνάμι από τις αντιδράσεις…



Η τρίτη ομάδα θα αποκαλυφθεί μετά την ολοκλήρωση του κάστινγκ που θα κρατήσει ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Παρουσιαστής θα είναι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα παραμείνει στις Φιλιππίνες περίπου τους τρεισήμισι μήνες που θα διαρκέσουν οι «Νομάδες». Σίγουρα η επιλογή του συνιστά έκπληξη, καθώς θα περίμενε κάποιος ότι και το κανάλι του Αμαρουσίου θα τολμούσε να επενδύσει σε νέο πρόσωπο όπως έκανε αντίστοιχα και ο ΣΚΑΪ, ίσως όμως η πίεση του χρόνου δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αναζήτηση. Αν μη τι άλλο, η έναρξη ενός τόσο φιλόδοξου project γεννά προσδοκίες για μια τηλεοπτική σεζόν όπου θα πρωταγωνιστούν το σασπένς, η δράση, τα απρόοπτα, τα εφήμερα τηλεοπτικά ινδάλματα και ένας τηλεοπτικός ανταγωνισμός στην κορύφωσή του.

protothema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...