Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η κατάλληλη εποχή για εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα

Η κατάλληλη εποχή για εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα
Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι συσκευές που από πολύ παλιά διευκόλυναν το ελληνικό νοικοκυριό. Ήταν πάντα η προσιτή πολυτέλεια που κάθε σπίτι  ήθελε να έχει.
Δεν έχει βρεθεί κάποια συσκευή που να αντικαταστήσει τους ηλιακούς θερμοσίφωνες μιας και είναι συσκευές που συνεχώς βελτιώνονται πετυχαίνοντας εκπληκτικές αποδόσεις.
Η ερώτηση που συχνά μας απασχολεί είναι για το ποια είναι η κατάλληλη εποχή ώστε να αποφασίσει κάποιος να βάλει ηλιακό θερμοσίφωνα.
Ο περισσότερος κόσμος ισχυρίζεται ότι ηλιακό θερμοσίφωνα ενδύκνειται να βάλουμε όταν πλησιάζει το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι άφθονος και η απόδοση του ηλιακού η υψηλότερη δυνατή.
Ωστόσο θεωρούμε ότι η καλύτερη εποχή για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι το φθινόπωρο. Τότε είναι που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε και την ελάχιστη ηλιοφάνεια και να τη μετατρέψουμε σε θερμότητα!Έτσι θα έχουμε και μέγιστη οικονομία αφού εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο δεν θα χρησιμοποιήσουμε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.
Η καινούρια τεχνολογία συλλεκτών(επιλεκτικοί συλλέκτες) πετυχαίνουν έως και 25% καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τους κοινούς και αυτό εξασφαλίζει ζεστό νερό ακόμα και σε ημέρες με ελάχιστο ήλιο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να είναι τριπλής ενέργειας,δηλαδή εκτός από τον ήλιο και το ρεύμα, να ζεσταίνει νερό και με το  καλοριφέρ.Αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείτε το καλοριφέρ σας τότε αυτόματα έχετε και ζεστό νερό.
Όλα αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε πως αν δεν έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για να τον προμηθευτείτε!!!
Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.esolarshop.net/  ή στο 2109601013.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...