Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σεισμική δόνηση 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 47 νεκροί (vd)

Σεισμική δόνηση 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 47 νεκροί (vd)
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:11 (ώρα Ελλάδος) στην περιοχή της Πουέμπλα, στο Μεξικό.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια και στα 63 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πουέμπλα. Το δε εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 60 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,4 Ρίχτερ, ενώ το σεισμολογικό κέντρο του Μεξικού δίνει τον σεισμό στα 6,8 Ρίχτερ. 
Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος από την ισχυρή σεισμική δόνηση που συγκλόνισε το Μεξικό, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας.
Παράλληλα ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Μεξικού έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς στην Πολιτεία του, ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένοι και έχουν διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και οι τηλεπικοινωνίες.



Στην πρωτεύουσα της κεντρικής Πολιτείας Πουέμπλα σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι από την κατάρρευση ενός σχολικού κτιρίου, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ενώ στην Πολιτεία του Μεξικού ο κυβερνήτης έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Σύμφωνα με αναφορές, έχουν σημειωθεί καταστροφές και έχουν καταρρεύσει πολλά κτίρια τόσο στο Μέξικο Σίτι όσο και σε άλλες περιοχές. Οι πρώτες εκτιμήσειςμ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 κτίρια που έχουν γκρεμιστεί, ενώ ο αριθμός των εγκλωβισμένων είναι άγνωστος. Ταυτόχρονα με το χτύπημα του εγκέλαδου, σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις σε κτίρια, πιθανόν σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, με άγνωστο -μέχρι στιγμής- αριθμό θυμάτων. Στην πρωτεύουσα της χώρας και την ευρύτερη περιοχή ζουν πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι.

Οι κάτοικοι στις πόλεις εκκένωσαν με κάθε τρόπο τα κτίρια, ενώ εθελοντές ξεκίνησαν ήδη να αναζητούν εγκλωβισμένους σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Δείτε βίντεο από πολίτες που μεταφέρουν συντρίμμια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα χαλάσματα κτιρίου...
 

 

Στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, Μεξικανοί πολίτες ξεθάβουν από τα χαλάσματα έναν άνθρωπο και τον απεγκλωβίζουν, πριν καταφτάσουν τα σωστικά συνεργεία...

 

 

Δείτε τη στιγμή που καταρρέει η πρόσοψη ενός κτιρίου...

 

Φωτογραφίες δείχνουν τα πρώτα θύματα, καθώς αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από δομικά υλικά. Όπως φαίνεται στην εικόνα, δύο άτομα φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι τραυματίες μεταφέρονται με φορεία.









Εικόνα από το Μέξικο Σίτι... Καπνοί και σκόνες από κτίρια...





Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...