Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συμβουλές και ευχές από την Τζαβάρας Α.Ε. για ένα ασφαλές ταξίδι με αμάξι στις γιορτές!

Συμβουλές και ευχές από την Τζαβάρας Α.Ε. για ένα ασφαλές ταξίδι με αμάξι στις γιορτές!

Τα Χριστούγεννα είναι επιτέλους εδώ, μόλις λίγες μέρες έμειναν και η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων έφτασε. Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν και πιθανότατα είσαι από τους τυχερούς που θα ταξιδέψεις να περάσεις τις γιορτές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα είτε σε συγγενείς είτε σε φίλους σε άλλη πόλη ή χωριό.

Μαζί με τα Χριστούγεννα όμως, έκανε και την εμφάνιση του ο χειμώνας. Κρύο, παγωνιά, βροχές. Πόσο έχεις προετοιμάσει το αυτοκίνητο σου, για να είναι ασφαλές το ταξίδι σου; Ετοίμασε βαλίτσες, το όχημα σου την καλή σου διάθεση και καλό

ταξίδι!

Καλή λειτουργία!

Δεδομένου ότι έχεις κάνει τη βασική συντήρηση του αυτοκινήτου, πρέπει να ελέγξεις και μερικά πράγματα ακόμα. Βεβαιώσου ότι τα λάδια του κινητήρα και το υγρό του ψυγείου είναι στις ενδείξεις που πρέπει, σιγουρέψου ότι το καλοριφέρ είναι καθαρό και λειτουργικό, οι υαλοκαθαριστήρες σου λειτουργούν σωστά ή χρήζουν αντικατάστασης και πρόσθεσε νερό αν χρειαστεί. Επιπλέον έλεγξε την πίεση ελαστικών μαζί με τη ρεζέρβα σου. Τέλος, φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα τόσο του αυτοκινήτου σου όσο και του οδηγού.

Βαλίτσες και άλλα!

Ένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών, ένα φωσφοριζέ γιλέκο, ένα προειδοποιητικό τρίγωνο, γάντια και ένας φακός, δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το αμάξι σου, ανεξάρτητα από την εποχή ή την απόσταση της διαδρομής. Πάρε μια κουβέρτα, μια ομπρέλα, μια ξύστρα για τον πάγο, αντιολισθητικές αλυσίδες και καλώδια για την μπαταρία, διότι οι χαμηλές θερμοκρασίες καταπονούν πολύ την μπαταρία του αυτοκινήτου σου, για αυτό τα καλώδια θεωρούνται αναγκαία. Τέλος, νερό και κάτι φαγώσιμο θεωρείται αναγκαίο σε περίπτωση που το ταξίδι διαρκέσει περισσότερο απ΄το αναμενόμενο, αλλά ειδικώς αν έχεις και παιδιά θα χρειαστεί και κάτι να τα απασχολήσεις.

Οδηγική συμπεριφορά

Ακολουθώντας τα παραπάνω προετοιμάζεις το αμάξι σου για το ταξίδι. Το κομμάτι της οδήγησης, όμως, εξαρτάται από εσένα. Αποφεύγουμε να οδηγάμε με επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, ακόμα και αν χρειαστεί όμως δε ξεπερνάμε τα όρια ταχύτητας, προσέχουμε τον πάγο και το χιόνι, κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας, ειδικά σε ιδιαίτερα καιρικές συνθήκες πολύ μεγαλύτερες.

Μας ενδιαφέρει να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας για αυτό ξεκινάμε νωρίτερα και χωρίς άγχος ή ακόμα αν κριθεί απαραίτητο αναβάλλουμε το ταξίδι για λίγες ώρες ή το ακυρώνουμε. Τέλος, καλό είναι να ταξιδεύετε μέρα και ξεκούραστοι ειδικά όταν ο καιρός είναι περίεργος για καλύτερη ορατότητα και σωστά αντανακλαστικά.

Ξεκινήσαμε!

Προθερμάνετε ελαφρώς το όχημα σας, βγάλτε μπουφάν, φορέστε λοιπόν τις ζώνες σας, τοποθετήστε τα παιδιά στο ειδικό κάθισμα τους και καλό σας ταξίδι!

Γιατί για εμάς στην Τζαβάρας α.ε προέχει η ασφάλεια σας!

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με υγεία και να περάσετε δημιουργικά , χαμογελαστά, χαρούμενα και αυτές τις γιορτές.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...