Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΟΑΕΔ | Έρχεται το πρόγραμμα επιδότησης για 10.000 ανέργους 18 έως 66 ετών

ΟΑΕΔ | Έρχεται το πρόγραμμα επιδότησης για 10.000 ανέργους 18 έως 66 ετών
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που απευθύνεται σε 10.000 ανέργους και έχει τίτλο «Προώθηση στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα που αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, επιδοτείται ο άνεργος ως εξής:

-12.000 ευρώ για ατομικές επιχειρήσεις ή μέλη εταιρειών με ποσοστό πάνω από 51%
-9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου
-8.000 ευρώ για όσους είναι μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα έχει διάρκεια 12 μηνών, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να διατηρήσουν την επιχείρηση τρεις μήνες μετά το τέλος του προγράμματος επιχορήγησης.

Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα έχει τρία στάδια, την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, την αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων και τέλος, την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Πώς θα καταβληθούν τα ποσά

Τα ποσά θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr).

Τα ποσά ανά κατηγορία καταβάλλονται στους δικαιούχους σε τρεις δόσεις ως εξής: 
• η πρώτη δόση, θα φτάνει ύψους ως 4.000 Ευρώ

• η δεύτερη δόση, θα φτάνει ως ύψους 4.000 Ευρώ και θα καταβάλλεται µετά τη λήξη του α΄ εξαµήνου από την υπαγωγή και αφού διενεργηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος το ενδιάµεσο διάστηµα, στον οποίο διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης και

• η τρίτη δόση, ύψους έως τέσσερις 4.000 ευρώ καταβάλλεται µετά τη λήξη του β΄εξαµήνου από την υπαγωγή και αφού διενεργηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος το ενδιάµεσο διάστηµα, στον οποίο διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.
Επισηµαίνεται ότι η επιχορήγηση δύναται να ανέρχεται σε ποσό µικρότερο της επιµέρους δόσης και διαµορφώνεται ανάλογα µε τις δαπάνες που πραγµατοποιεί ο δικαιούχος κατά τα ανωτέρω αναφερόµενα χρονικά διαστήµατα. Οι δαπάνες που
πραγµατοποιούνται τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια των επιµέρους εξαµήνων, οι οποίες υπερβαίνουν το ποσό των επιµέρους δόσεων, δεν µεταφέρονται καθ΄οιονδήποτε τρόπο σε επόµενα εξάµηνα για τυχόν κάλυψη επόµενων δόσεων.

Δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραµµα είτε ως ατοµικοί επιχειρηµατίες/επιτηδευµατίες (ατοµικές επιχειρήσεις), είτε ως µέλη νοµικών οντοτήτων, µε µία από τις ακόλουθες νοµικές µορφές: 
• Οµόρρυθµη Εταιρεία (ΟΕ), 
• Ετερόρρυθµη Εταιρεία (ΕΕ), για τους οµόρρυθµους εταίρους,
• Εταιρεία Περιορισµένης Ευθύνης (ΕΠΕ), 
• Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) 
• Συνεταιρισµού Εργαζοµένων του άρθρου 24 του ν. 4430/2016 (Α΄ 205).

Επισηµαίνεται ότι δυνητικά δικαιούχοι των ανωτέρω αναφερόµενων νοµικών προσώπων, είναι οι εταίροι - µέλη που ασκούν τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων βάσει είτε του θεσµικού πλαισίου, είτε του καταστατικού, είτε της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων και εκπροσωπούν την επιχείρηση.

Η απασχόληση των δυνητικά δικαιούχων µε την ιδιότητα του µισθωτού είτε στις επιχειρήσεις των είτε σε άλλους εργοδότες αποτελεί λόγο απόρριψης της υπαγωγής τους στο πρόγραµµα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...