Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ναυαγοσώστες θα προσλάβει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Ναυαγοσώστες θα προσλάβει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας ενέκρινε την πρόσληψη πέντε ναυαγοσωστών για την αντιμετώπιση εποχιακών, περιοδικών και πρόσκαιρων αναγκών και με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. και διάρκεια απασχόλησης τριών (3) μηνών, για την παροχή ναυαγοσωστικών υπηρεσιών στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου.

p>Για την πρόσληψη του προσωπικού θα τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 21 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει σήμερα, αφού προηγουμένως χορηγηθεί η προβλεπόμενη έγκριση, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 33/2006 (ΦΕΚ 280) Π.Υ.Σ.

Το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου να συντάξει και να υποβάλλει σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για τη χορήγηση της έγκρισης που προβλέπεται στην ισχύουσα ΠΥΣ 33/2006 (ΦΕΚ 280). Στην περίπτωση που, νομολογιακά ή ερμηνευτικά, εξαιρεθεί το συγκεκριμένο προσωπικό από τη διαδικασία έγκριση της σχετικής Π.Υ.Σ., το Δ.Σ. να ζητείται από την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η απευθείας χορήγηση της σχετικής έγκρισης πρόσληψης προσωπικού.

Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2012 και θα βαρύνει τον Κ.Α. 20-6041.001 με τίτλο «Τακτικές αποδοχές Εποχιακοί/ συμβασιούχοι (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα). Η οικονομική δυνατότητα του Δήμου για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των εισφορών βεβαιώνεται από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών.

Με την απόφαση διαφώνησε ο Παναγιώτης Αδάμης που είπε: “Ο Δήμος μας έχει μεγάλα όρια και οι ναυαγοσώστες δεν καλύπτουν όλη την περιοχή. Καταψηφίζω”.

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Καμπύλης επισήμανε : «Η παροχή υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού πρέπει να συνοδεύεται και από άλλες υπηρεσίες και όχι μόνο με την πρόσληψη των ναυαγοσωστών. Ψηφίζω με επιφύλαξη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...