Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόγραμμα κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ για νέους/ νέες ανέργους, άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση 18 έως 29 ετών!

Πρόγραμμα κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ για νέους/ νέες ανέργους, άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση 18 έως 29 ετών!

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας σας γνωστοποιεί πως βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κατάρτισης νέων ανέργων ατόμων με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις της ΕΣΑμεΑ έως την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Το πρόγραμμα κατάρτισης αφορά νέους – νέες  με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, άνεργος 18-29 ετών, οι οποίοι είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή απόφοιτοι Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ή ΙΕΚ και εγγεγραμμένος στη ΔΥΠΑ (τέως ΟΑΕΔ).Η εγγραφή στη ΔΥΠΑ( τεως ΟΑΕΔ) μπορεί να γίνει και αυτό το χρονικό διάστημα πριν την υποβολή της αίτησης. Το πρόγραμμα αυτό είναι επιδοτούμενο 5€ μεικτά ανά ώρα και αποτελείται από 300 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 200 ώρες πρακτικής άσκησης και περιλαμβάνει αφενός πιστοποίηση στις δεξιότητες υπολογιστών (ΤΠΕ), αφετέρου στα εξειδικευμένα Προγράμματα Εμπόριο και Εξωστρέφεια ή Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης.

Διευκρινίζεται ότι η ένταξη οποιουδήποτε ατόμου με αναπηρία και ατόμου με χρόνια πάθηση στα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν οδηγεί στη διακοπή  των παροχών που λαμβάνουν λόγω της αναπηρίας, όπως για παράδειγμα είναι το επίδομα πρόνοιας ή τα επιδόματα επανένταξης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής νοσήλιο ή παροχή. Αντίθετα μάλιστα θα συνεχίσουν να εισπράττουν αυτές τις παροχές ταυτόχρονα και αθροιστικά με την αποζημίωση από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα κατάρτισης και στην πρακτική άσκηση.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο https://training.esamea.gr/p/m/el-GR. Εφίσταται η προσοχή των ενδιαφερόμενων για τη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της Αίτησης συμμετοχής. Επισημαίνεται ότι εργασιακοί σύμβουλοι θα υποστηρίξουν και θα καθοδηγήσουν τους υποψήφιους ωφελούμενους προκειμένου να μπορέσουν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στα Προγράμματα κατάρτισης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση στο τηλέφωνο 2710221964 και στα γραφεία μας, στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης ( οδός Εθν. Αντιστάσεως  43) κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 – 16.00.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...