Παράταση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας - Αφορά πολλούς ανέργους και στην Αρκαδία

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, παρατείνεται για τέσσερις μήνες το πρόγραμμα «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς». Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα είναι της τάξης των 42 εκατ. ευρώ.
Αν και το τρέχον πρόγραμμα απευθυνόταν σε 25.000 ωφελούμενους ανέργους, εντούτοις το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε οδήγησε στην κάλυψη 19.148 θέσεων. Αυτό το γεγονός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση της εν λόγω παράτασης.
Υπενθυμίζεται ότι στόχος του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα). Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, αλλά και να διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους Δήμους και τις Περιφέρειες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Tags:
Κοινωφελής Εργασία,Σχετικά Άρθρα
- Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Βαρβάρας | Τζιούμης: «Θα είναι μία από τις ωραιότερες πλατείες της πόλης μας» (vd)
- ΓΣΑ | 1η ομάδα στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (εικόνες)
- Μεγαλοπρεπής Εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου στο Μερκοβούνι
- Πανηγυρικός Εορτασμός του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στο Καλλιάνι Γορτυνίας
- Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας καταγγέλλει την απόλυση του Γενιδούνια από την Hellenic Train