Παράταση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας - Αφορά πολλούς ανέργους και στην Αρκαδία

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, παρατείνεται για τέσσερις μήνες το πρόγραμμα «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς». Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα είναι της τάξης των 42 εκατ. ευρώ.
Αν και το τρέχον πρόγραμμα απευθυνόταν σε 25.000 ωφελούμενους ανέργους, εντούτοις το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε οδήγησε στην κάλυψη 19.148 θέσεων. Αυτό το γεγονός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση της εν λόγω παράτασης.
Υπενθυμίζεται ότι στόχος του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα). Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, αλλά και να διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους Δήμους και τις Περιφέρειες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Tags:
Κοινωφελής Εργασία,Σχετικά Άρθρα
- Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ | Βάφτισαν «βοσκότοπους» κομμάτι του Μεσσηνιακού Kόλπου! (vd)
- Χάλκινο μετάλλιο για τη Βαλεντίνα Δρακοπούλου του ΓΣΑ στην Πάτρα (εικόνες)
- Η γιορτή της Αγίας Κυριακής στη Γαρέα Τεγέας
- Γιορτάζει το εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής στην Επισκοπή Τεγέας
- Έχετε δει από ψηλά την παραλία "Θιόπαυστο" (ή "Θιόπαυτο") στην Κυνουρία; (vd)