Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οχτώ νέες θέσεις εργασίας στην Αρκαδία για την καλοκαιρινή περίοδο

Οχτώ νέες θέσεις εργασίας στην Αρκαδία για την καλοκαιρινή περίοδο

Την πρόσληψη οκτώ (8) εργατών Γενικών Καθηκόντων (συνοδοί απορριμματοφόρου) αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας, για δίμηνη απασχόληση στο Τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, κατηγορίας ΥΕ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 2/μηνης διάρκειας.

p>Η απόφαση λήφθηκε, μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλου Αδάμη Παναγιώτη.

Εισηγούμενος, το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Γκαύρος είπε: «Το κύριο χαρακτηριστικό του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας είναι ή έντονη τουριστική κίνηση, και αποτελεί το κατ΄εξοχήν παραθεριστικό κέντρο του Νομού μας.

Η υπηρεσία καθαριότητας λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της σε προσωπικό για την εκτέλεση των αυξημένων καθηκόντων της, τους εαρινούς μήνες που προκαλούνται από την προσέλευση των τουριστών –επισκεπτών, προχώρησε εγκαίρως σε αίτημα για τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου έπειτα από το έγγραφο ΥΠ.ΕΣ. οικ.1586/13-1-2012, με το οποίο ζητήθηκε από τους Ο.Τ.Α που προσλαμβάνουν προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, να αποστείλουν άμεσα τα αιτήματά τους στο Υπουργείο, προκειμένου να προωθηθούν για έγκριση.

Παρ΄όλα αυτά ακόμα δεν έχουμε καμιά έγκριση και μάλιστα αντί αυτού είχαμε την αναστολή κάθε διαδικασίας πρόσληψης λόγω των δύο διαδοχικών εκλογών.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι ενώ έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος ο Δήμος δεν έχει καν στα χέρια του ούτε πρόκειται να γίνει αυτό άμεσα, την απόφαση κατανομής του προσωπικού των ανταποδοτικών υπηρεσιών με άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία χωρίς την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Με την απόφαση αριθμ.13/2012 της επιτροπής του άρθρου 28 παρ.4 του ν.2190/1994,κρίθηκε ή άρση της αναστολής προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο, για συγκεκριμένες ειδικότητες, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατ΄εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης εκδόθηκε και το έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.

οικ.21762/30.5.2012, με το οποίο δίνονται επιπρόσθετες οδηγίες αλλά γίνεται και κατανομή των θέσεων ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι Διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού δίμηνης απασχόλησης γίνονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 206 παρ.1 ν.3584/2007,και το άρθρο 21 του Ν.2190/1994.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...