Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρεις προσλήψεις προγραμματίζει ο Δήμος Μεγαλόπολης

Τρεις προσλήψεις προγραμματίζει ο Δήμος Μεγαλόπολης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης αποφάσισε ομόφωνα να προγραμματίσει την πρόσληψη προσωπικού τριών (3) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης απασχόλησης στο Δήμο Μεγαλόπολης, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών.

Συγκεκριμένα:

p>Α . Την πρόσληψη δύο (2) ατόμων, κλάδου ΔΕ Δασοφυλάκων , για την κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών προστασίας των δασικών εκτάσεων της περιοχής του Δήμου από τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω υψηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου.
Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας δύο μηνών για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων πρόσκαιρων εκτάκτων κατεπειγουσών αναγκών κρίνεται απαραίτητη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με σκοπό την πυροπροστασία των δασικών εκτάσεων της περιοχής, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της υγείας των κατοίκων και την εν γένει προστασία του φυσικού μας πλούτου και του ζωικού μας κεφαλαίου.
Σημειωτέον ότι, οι πρόσκαιρες και εποχικές αυτές ανάγκες δεν δύνανται να καλυφθούν από το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί στο Δήμο και δεν απαιτείται για την αντιμετώπισή τους και δεν εξυπηρετεί η διάρκεια σύναψης σύμβασης προσωπικού μεγαλύτερης των δύο μηνών, αλλά ούτε κρίνεται σκόπιμο λόγω της φύσης και του εποχικού τους χαρακτήρα να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο για την κάλυψη των αναγκών αυτών.
Β. Την πρόσληψη ενός (1) ατόμου, κλάδου ΠΕ, Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και κατόχου αναγνωρισμένης Σχολής Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης (Ναυαγοσώστη Πισίνας – Επόπτη Ασφαλείας), για την αντιμετώπιση εποχικών πρόσκαιρων και κατεπειγουσών αναγκών λειτουργίας της πισίνας εκμάθησης κολύμβησης, για την επίβλεψη των παιδιών που φιλοξενούνται και περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους στην πισίνα εκμάθησης κολύμβησης του Δήμου, την εξήγηση και μετάδοση κάποιων βασικών πραγμάτων για την κολύμβηση και την αναπνοή, καθώς και την σωστή και ασφαλή εκμάθηση κολύμβησης με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στα πλαίσια της λειτουργίας της πισίνας εκμάθησης
κολύμβησης. 
Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας δύο μηνών για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων πρόσκαιρων εκτάκτων κατεπειγουσών αναγκών κρίνεται απαραίτητη για το χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και ιδιαίτερα επιτακτική, δεδομένου ότι αποτελεί υποχρέωσή μας η ύπαρξη του ναυαγοσώστη στην πισίνα εκμάθησης κολύμβησης που ο Δήμος λειτουργεί.
Για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού με δίμηνη σύμβαση, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις ακολουθείται η εξής διαδικασία:
1) Απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία διαπιστώνεται η αναγκαιότητα σύναψης τέτοιων συμβάσεων εργασίας. Θα αναφέρεται η αιτία πρόσληψης, ο αριθμός των θέσεων, τα απαιτούμενα προσόντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κατά κατηγορία και κλάδο.
2) Απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου (Δήμαρχος), με την οποία προσλαμβάνεται το αναγκαίο προσωπικό, σύμφωνα με την ως άνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λαμβανομένων υπόψη και των ειδικών τυπικών προσόντων που προβλέπονται από τις ειδικές διατάξεις για το σκοπό αυτό.
3) Αποστολή των πινάκων των προσληφθέντων κάθε φορά στον ΑΣΕΠ, καθώς και όλους τους πίνακες προσληφθέντων κάθε έτους, το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Το Α.Σ.Ε.Π. διενεργεί έλεγχο για τη συνδρομή των όρων πρόσληψης της περίπτωσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...