Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

15 προσλήψεις προγραμματίζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

15 προσλήψεις προγραμματίζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Τον προγραμματισμό προσλήψεων, με σχέση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου ανάλογα με τις ανάγκες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας, με κατά πλειοψηφία απόφασή του.

Συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός αυτός, προβλέπει τις εξής θέσεις…

 Έναν (1) Τοπογράφο Μηχανικό κατηγορίας ΠΕ, με σχέση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών.

 Έναν (1) Διοικητικό Υπάλληλο κατηγορίας Π.Ε, με σχέση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών.

 Τέσσερις (4) Ναυαγοσώστες κατηγορίας Π.Ε. και εν ελλείψει αυτών κατηγορίας ΔΕ με σχέση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας 3 μηνών.

Κρίθηκε απαραίτητη και απολύτως αναγκαία την πρόσληψη του προσωπικού

για τους εξής λόγους:

 Για την θέση του Τοπογράφου Μηχανικού δεν υπηρετεί στην συγκεκριμένη ειδικότητα προσωπικό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου για την υλοποίηση των τοπικών προγραμμάτων έργων που χρηματοδοτούνται μέσω του Ε.Σ.Π.Α και άλλων προγραμμάτων, την αποτύπωση και καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και των κληροδοτημάτων.

 Για τη θέση του Διοικητικού, λόγω αυξημένων αναγκών της Δ/νσης Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών, λόγω μείωσης προσωπικού και της ανάγκης κάλυψης υποστήριξης των νομικών προσώπων του Δήμου που στερούνται προσωπικού.

 Για τις θέσεις ναυαγοσωστών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 23/2000 (ΦΕΚ 18Α) οι εκμεταλλευόμενοιτις λουτρικές εγκαταστάσεις, υποχρεούται μεταξύ άλλων να προσλαμβάνουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών κατά τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο και Αύγουστο. Είναι απολύτως σαφές ότι η ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου, αποτελεί κατεπείγουσα εποχιακή ανάγκη, προκειμένου σωστά και νόμιμα να παρέχονται οι αντίστοιχες υπηρεσίες προς λουόμενους και για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για την παροχή των υπηρεσιών για το επόμενο έτος.

Επίσης, στην ίδια απόφαση, προγραμματίστηκε να προχωρήσουν συμβάσεις μίσθωσης έργου :

 Πέντε (5) συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας δέκα μηνών, τετράωρης απασχόλησης, για την καθαριότητα ισάριθμων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 Τρεις (3) συμβάσεις μίσθωσης έργου, διάρκειας δέκα μηνών, τετράωρης απασχόλησης, για την καθαριότητα ισάριθμων σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 Μία (1) σύμβαση μίσθωσης έργου με φυσικό πρόσωπο, Δάσκαλο Μουσικής, για την παροχή μαθημάτων φιλαρμονικής, την εκμάθηση μουσικών οργάνων.

Κρίθηκε απαραίτητη και απολύτως αναγκαία την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού για τους εξής λόγους:

 Το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων Α/μιας και Β/μιας εκπαίδευσης και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν.3870/2010 είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου από τους οικείους Δήμους.

 Επίσης είναι επιβεβλημένη η πρόσληψη ενός Δασκάλου Μουσικής, για την παροχή μαθημάτων φιλαρμονικής, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την προετοιμασία της φιλαρμονικής και την καλλιτεχνική εμφάνισή της σε εορτές και εκδηλώσεις του Δήμου.

Το προσωπικό δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία και δεν προβλέπονται αντίστοιχες θέσεις κενές και καλυμμένες στον ΟΕΥ.

Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έγκριση των αιτούμενων προσλήψεων.

Η απόφαση λήφθηκε. μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλου Αδάμη Παναγιώτη, ο οποίος είπε ότι «είναι πολύ τολμηρό να μην συμφωνήσεις για την πρόσληψη προσωπικού με τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες. Όμως η ελαστική, περιστασιακή και ανασφάλιστη εργασία, δημιουργεί προβλήματα στον εργαζόμενο και για το λόγο αυτό καταψηφίζω».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...