Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεκινά το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους δήμους για 25.000 θέσεις εργασίας

Ξεκινά το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους δήμους για 25.000 θέσεις εργασίας

Εκκίνηση για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους δήμους, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει περί τις 25.000 θέσεις εργασίας έως το τέλος του έτους.
Επειτα από πολύμηνες παλινωδίες και αδυναμία εξεύρεσης λύσης σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή του, το πρόγραμμα ξεκινά με τους δήμους εκείνους που μπορούν από μόνοι τους να χρηματοδοτήσουν τις νέες προσλήψεις (μέχρι 135 ημερομίσθια ετησίως), έως ότου καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

>Ετσι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη τον Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης των Ανέργων που θα προσληφθούν σε έργα αυτεπιστασίας δήμων και ο οποίος θα ισχύει έως το τέλος του έτους.
Στη συνέχεια ο διοικητής του Οργανισμού κάλεσε τους δήμους που θα εκτελέσουν έργα αυτεπιστασίας με ιδίους πόρους να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, προκειμένου να παραλάβουν τον κωδικό πρόσβασης στον πίνακα και να επιλέξουν το προσωπικό από τις ειδικότητες που χρειάζονται.
Υπενθυμίζεται πως στον πίνακα είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι από οκτώ ειδικότητες και συγκεκριμένα: ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Οδηγοί, ΔΕ Τεχνίτες Οικοδόμοι, ΔΕ Τεχνίτες Ελαιοχρωματιστές, ΔΕ Τεχνίτες Σιδεράδες, ΔΕ Υδραυλικοί, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων και ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων.
Το πρόγραμμα θα είναι τριετούς διάρκειας (2012-2014), ενώ τα έργα που θα ενταχθούν αφορούν:
- συντήρηση και επισκευή δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, αποκατάσταση ΧΑΔΑ,
- εμπλουτισμό υδροφόρου ορίζοντα (δημιουργία μικρών και ευέλικτων φραγμάτων που συγκρατούν το νερό και εμπλουτίζουν τους υδροφόρους ορίζοντες)
- πρόληψη και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών (αποψίλωση, δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, εκεί που δεν μπορεί να γίνει φυσική αναγέννηση, αναδασώσεις)
- συντήρηση και επισκευή κοινωνικών υποδομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικά κέντρα)
- συντήρηση και επισκευή κοινόχρηστων χώρων (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια).
Πώς προσλαμβάνεται το νέο προσωπικό
Η πρόσληψη του προσωπικού για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία γίνεται από τους δήμους. Οι φορείς πρόσληψης λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ κωδικό ηλεκτρονικής πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικής αίτησης του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη προσωπικού, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο πεδίο υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr)
Η επιλογή προσωπικού πραγματοποιείται από τον οριστικό Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση την υψηλότερη συνολική βαθμολογία των ανέργων της ζητούμενης ειδικότητας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ως προτίμηση τον οικείο φορέα.
Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει σχετικά τόσο τους επιλεγέντες όσο και τον φορέα που υπέβαλε τη σχετική αίτηση, αλλά και το ΑΣΕΠ. Ο φορέας πρόσληψης υποχρεούται να προβεί στην πρόσληψη των επιλεγέντων εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής του.
(Πηγή: Εθνος)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...