Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εργασία | 32.470 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα με επιδοτούμενα προγράμματα

Εργασία | 32.470 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα με επιδοτούμενα προγράμματα
Eπιδοτούμενα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης 32.470 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα πρόκειται να «τρέξουν» το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ έως το τέλος του έτους. Παράλληλα με την ενίσχυση της απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων και τον ιδιωτικό, ώστε να απορροφηθούν όσοι αναζητούν εργασία και να μειωθούν οι δείκτες ανεργίας. 


Στο πλαίσιο αυτό, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινωθεί η δράση ολοκληρωμένης παρέμβασης, που θα αφορά 4.000 θέσεις στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και του εξαγωγικού εμπορίου (προϋπολογισμού 16.219.530 ευρώ). Πρόκειται για πρόγραμμα που «επέβαλε» ο μηχανισμός διάγνωσης αναγκών στην αγορά εργασίας.

Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα κατάρτισης, πιστοποίησης και προώθησης στην απασχόληση 1.000 ανέργων νέων 25-29 ετών στον κλάδο τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (προϋπολογισμού 9.038.701 ευρώ).

Εως το τέλος Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθούν η δράση πρόσληψης 1.000 ΑμεΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ) και το πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων για 800 ανέργους, ηλικίας από 18 έως 29 ετών.

Στις αρχές Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.700 ωφελουμένους έως 29 ετών.

Περισσότεροι από 470 μακροχρόνια άνεργοι θα προσληφθούν μέσω ειδικού προγράμματος επανένταξης στην αγορά εργασίας, προκειμένου να απασχοληθούν σε εγγειοβελτιωτικά έργα. 

Τον ίδιο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει και το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στο digital marketing σε τουριστικές επιχειρήσεις για 2.500 ανέργους (προϋπολογισμού 9.450.000 ευρώ).

Θα ακολουθήσει αντίστοιχο πρόγραμμα με 3.500 ωφελουμένους στον κλάδο των υποδομών και των μεταφορών (προϋπολογισμού 13.487.500 ευρώ).

Τον Νοέμβριο ενεργοποιείται η δράση «Εγγύηση για τη νεολαία», ενώ έως τον Δεκέμβριο αναμένεται να ανακοινωθεί πρόγραμμα για την πρόσληψη 2.000 ατόμων με αναπηρίες, απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά τις ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού, θα χρηματοδοτηθεί με εθνικούς πόρους μέσω ΟΑΕΔ και ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει σε 39.600.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, είναι πιο ελκυστικό για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και για τους φορείς της κοινωνικής οικονομίας.

Με έμφαση στους νέους
Οι άνεργοι νέοι θα βρεθούν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των πολιτικών απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα, προωθείται πρόγραμμα προώθησης της επιχειρηματικότητας 9.500 νέων, ηλικίας 18-24 ετών. Πρόκειται για νέους, αποφοίτους γυμνασίου και γενικού λυκείου, και το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, μέσα από μία προγραμματική συμφωνία που έχει συνάψει ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους θα «τρέξει» από τον επόμενο μήνα πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικότητας των νέων, ηλικίας 18-29 ετών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αφορά συνολικά 2.500 άτομα.

Πηγή: Δημοκρατία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...