Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Τρίπολη ... μέσα από εικόνες!

Λαμπρά εόρτασε και φέτος το μικρό πανέμορφο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου της Τριπόλεως, στο κέντρο της πόλεως, πλησίον του παλαιού Δημαρχείου, που τιμάται επ' ονόματι της Αγίας Παρασκευής.
Χιλιάδες Χριστιανών και ιδιαίτερα νέοι και νέες προσέτρεξαν να λάβουν την ευλογία της Αγίας η οποία είναι και Προστάτης των ματιών.
Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Αγιασμού, του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Αγίας.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.
ΧΑΜπίτας
View the embedded image gallery online at:
https://www.kalimera-arkadia.gr/tripoli/item/101964-i-eorti-tis-agias-paraskevis-stin-tripoli-mesa-apo-eikones.html#sigProIda09e93ee1d
https://www.kalimera-arkadia.gr/tripoli/item/101964-i-eorti-tis-agias-paraskevis-stin-tripoli-mesa-apo-eikones.html#sigProIda09e93ee1d