Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοσθένης για Μαντζούνειο: "Κάλλιο αργά, παρά ποτέ"!

Δημοσθένης για Μαντζούνειο: "Κάλλιο αργά, παρά ποτέ"!

Σε μία ανάρτηση για τα έργα αποκατάστασης και διαμόρφωσης του ιστορικού κτιρίου του Μαντζουνείου σε Πολιτιστικό Κέντρο προχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, Δημοσθένης Σωτηρόπουλος.

Συγκεκριμένα, έγραψε... "Ξεκίνησαν οι μελέτες με Δήμαρχο τον Σεχιώτη, τις επικαιροποίησα, τις συνέχισαν επιτυχώς οι επόμενοι και τώρα άρχισαν τα έργα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ."

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιρίου Ματζουνείου στην Τρίπολη. Στο κτίριο εντάσσεται η λειτουργία της βιβλιοθήκης, που υπάρχει από παλιά, αλλά ταυτόχρονα θα εξελιχθεί και θα εντάξει στη λειτουργία του της τεχνικές multimedia - internet κλπ.
Το υφιστάμενο κτίριο διαρρυθμίζεται ως εξής:
Στο ισόγειο (ανατολικό τμήμα) δημιουργείται το αναγνωστήριο - κέντρο πληροφόρησης βιβλιοστάσιο (δυτικό τμήμα) και ένα wc προσωπικού με προθάλαμο. Η είσοδος στον όροφο γίνεται από την βόρεια πλευρά με την πίσω εξωτερική υφιστάμενη σκάλα ή με τον εξωτερικό ανελκυστήρα, που τοποθετείται στον ακάλυπτο. Στον όροφο δημιουργείται και συναντάμε: τον χώρο υποδοχής κοινού - πληροφορίες, το παιδικό τμήμα βιβλιοθήκης, δύο γραφειακούς χώρους, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων, wc. Το κτίριο υποστηρίζεται από σύγχρονες Η/Μ εγκαταστάσεις.
Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται οικοδομικές εργασίες (εκσκαφές, καθαιρέσεις, προσθήκες, επιστρώσεις, επενδύσεις, επιστεγάσεις, κλιμακοστάσια, χρωματισμοί, εργασίες περιβάλλοντος χώρου κλπ.), γειώσεις, υδροδότηση, αποχέτευση ομβρίων υδάτων και ακαθάρτων, εργασίες πυρόσβεσης, κλιματισμός κλπ.

© www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...