Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αδέσποτα | Αισιόδοξος ο Φιλοζωικός για λύση με τα αδέσποτα μέσα από κοινή προσπάθεια με τον Δήμο Τρίπολης!

Αδέσποτα | Αισιόδοξος ο Φιλοζωικός για λύση με τα αδέσποτα μέσα από κοινή προσπάθεια με τον Δήμο Τρίπολης!

Την αισιοδοξία του ότι με τη συνεργασία του δήμου θα βρεθεί λύση στο δύσκολο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων εκφράζει ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης ... "Οι πρώτες συζητήσεις με τη νέα δημοτική αρχή έχουν γινει σε ευχάριστο κλίμα και με διάθεση συνεργασίας για τη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων. Συζητήσεις επί της ουσίας για την επίλυση του θέματος.

Έχει δρομολογηθεί η σύσταση της πενταμελούς επιτροπής για να ξεκινήσουν οι δραστικές ενέργειες από πλευράς Δήμου και φιλοζωικου συλλόγου. Μόνο από κοινού μπορεί να λειτούργησει η διαχείριση της αδέσποτης ζωής και ευελπιστούμε να ειμαστε μια φωνή από εδώ και στο εξής με το Δήμο.

Η λύση δεν είναι εύκολη όμως υπάρχει η θέληση και αυτό είναι το ζητούμενο. Βήμα βήμα να φτάσουμε στη λύση σε μια δύσκολη διαδρομή που πρέπει να έχει προορισμό την ευζωία των αδέσποτων και την ασφάλεια των πολιτών."

Η ανάρτηση του Φιλοζωικού έγινε με αφορμή την ανάρτηση του "Καλημέρα Αρκαδία" για τους χειρισμούς της νέας δημοτικής αρχής και τη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων.

Γράφαμε συγκεκριμένα: "Ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η νέα δημοτική αρχή του Κώστα Τζιούμη, είναι η διαχείριση των αδέσποτων, ένα ζήτημα που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή μας.

Ο νέος Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης μίλησε στο TV Super και απαντώντας στον Θύμιο Κάππο και τον Νίκο Νικολόπουλο, περιέγραψε τη λύση που ήδη «τρέχει» η δημοτική αρχή, βάζοντας ως βασικός της συμπαίκτη, τον φιλοζωικό σύλλογο.

«Βασικός κρίκος είναι ο φιλοζωικός. Ξεκίνησαμε μια προσπάθεια συνεννόησης, δεν είδα αδιαλλάκτους ανθρώπους. Υπάρχει διάθεση συνεργασίας.

Είναι υποχρεωτικό από το νόμο να συμμετέχει ο σύλλογος φιλόζωων στη διαχείριση των αδέσποτων.

Δεν μπορείς να αγνοήσεις αυτούς τους ανθρώπους.

Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να φτιάξουμε την 5μελή Επιτροπή που προβλέπει ο νόμος.

Δεν είναι ο φυσικός χώρος ενός ζώου οι πλατείες και σε αυτό συμφωνούν οι φιλόζωοι.

Θα ακολουθήσουμε τα βήματα που λέει ο νόμος και πολύ σύντομα θα περιοριστεί. Δεν μπορεί να εξαφανιστεί το πρόβλημα.» είπε αρχικά ο κ. Τζιούμης.

Για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, είπε: «Το καταφύγιο έχει κατασκευαστεί το κτίριο, λείπει ο εξοπλισμός του και έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένας χώρος που θα μένουν τα ζώα. Εμείς δώσαμε εντολή να προχωρήσουμε τη μελέτη για να διαμορφωθούν οι χώροι για κάθε ζώο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο το ενδιαίτημα για να φιλοξενήσει τα πρώτα ζώα. Υπάρχει κι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να την επέκταση του καταφυγίου.»"

© www.kalimera-arkadia.gr

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 21:33 Σύνδεσμος σχολίου

    άντε με το καλό ,να σταματήσει αυτή η ντροπή για την πόλη και να ζήσουν και τα ζώα με ασφάλεια και αξιοπρεπώς ,όπως αρμόζει σε κάθε ζωντανό πλάσμα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...