Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΔΕΥΑΤ | Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την Αντιπροεδρία της Επιχείρησης

ΔΕΥΑΤ | Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την Αντιπροεδρία της Επιχείρησης

Με εγκύκλιό του, το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει διευκρινίσεις για τη συγκρότηση των διοικήσεων σε νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τις ΔΕΥΑ, εκεί προβλέπεται να έχει πλειοψηφία κατά τα 3/5 η παράταξη του Δημάρχου και στην περίπτωση της ΔΕΥΑ Τρίπολης, πλειοψηφία θα έχει η παράταξη του Κώστα Τζιούμη.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - "Η ΔΕΥΑ που συνιστάται σε έναν (1) Δήμο διοικείται από ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο με τους αναπληρωτές του και αποτελείται από τον Δήμαρχο, ή τον οριζόμενο από αυτόν σύμβουλο, ως Πρόεδρο και έξι (6) ακόμη αιρετούς εκπροσώπους του δήμου, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) ανήκουν στην παράταξη του Δημάρχου."

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ - "Εκτός από τους αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζονται ακόμη, με τους αναπληρωτές τους, ένα (1) μέλος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση, που υποδεικνύεται από την πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην επιχείρηση ή, εφόσον ελλείπει τέτοια, από το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση, τους οποίους ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου συγκαλεί σε γενική συνέλευση για τον σκοπό αυτόν, ένα (1) μέλος ως εκπρόσωπος περιβαλλοντικού ή κοινωνικού φορέα της περιοχής, κάτοχος πτυχίου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής, με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης και δύο (2) δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης. Ο καθορισμός του περιβαλλοντικού ή κοινωνικού φορέα του προηγούμενου εδαφίου και η διαπίστωση της συνδρομής των προϋποθέσεων στο πρόσωπο του προτεινόμενου από αυτόν μέλους, γίνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου."

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - "Ο Αντιπρόεδρος ορίζεται κατά την πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου."

Ειδικά, για τη ΔΕΥΑΤ, Πρόεδρος αναμένεται να είναι ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, ενώ για τη θέση του Αντιπροέδρου, που θα εκλεγεί μετά από ψηφοφορία των μελών της διοίκησης, ένα όνομα που ακούγεται έντονα είναι του Στέφανου Χατζόπουλου.

© www.kalimera-arkadia,gr

 

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 17:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Σιγά το νέο το Δήμος κερνάει καφέδες μια. εβδομάδα στην Πέτρινου για την θέση του αντιπροέδρου του Νομικού προσώπου με τον φίλο του τον Κούρο πρόεδρο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 16:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Για την αντιπροεδρία του Νομικού Προσώπου στον Δήμο Σωτηρόπουλο κανένας δεν αναφαίρεται.
    Δεν πειράζει θα το συνηθίσετε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...