Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Σχολείο ανοιχτό στην όσμωση και ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων" το 2ο Λύκειο Τρίπολης

"Σχολείο ανοιχτό στην όσμωση και ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων" το 2ο Λύκειο Τρίπολης
Για τη διετία 2019-21 εγκρίθηκε από το ΙΚΥ, το Σχέδιο Ευρωπαϊκού Επιμορφωτικού Προγράμματος ERASMUS+, που είχε καταθέσει το σχολείο μας, το 2° Γενικά Λύκειο Τρίπολης για την Βασική Δράση 1 «Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης». Το σχέδιο μας με τίτλο "Το σχολείο μας ανοιχτό στην όσμωση και ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων", προβλέπει τρεις κινητικότητες, οκτώ συνολικά εκπαιδευτικών στην Ιταλία, Πορτογαλία και Φινλανδία.
Οι εκπαιδευτικοί Θα επιμορφωθούν σε θέματα: • διαπολιτισμικής διαχείρισης της τάξης • βελτίωσης δεξιοτήτων δημιουργικότητας των μαθητών • προώθησης της επικοινωνίας σε μια πολυπολιτισμική τάξη • έγκαιρης υποστήριξης για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας
Τέλος, οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικά εργαλεία και θα γίνουν γνώστες καινοτόμων μεθόδων ώστε να γίνουν ικανοί να μετατρέπουν την διαφορετικδτητα από βάρος σε ευκαιρία.
Μετά την πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων κάθε κινητικότητας Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες όπου θα γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων και παρουσίαση κάλων πρακτικών στην εκπαίδευση
Η Διευθύντρια
Κουλούρη Χαρίκλεια

2 σχόλια

  • James Fucking Cameron
    James Fucking Cameron Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 23:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Φοβερή κίνηση. Κινησάρα. Να στείλουμε τους καθηγητές να πάρουν οδηγίες και εντολές πως θα διαχειριστούν "ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ" την τάξη. Μετάφραση: να μάθουν τρόπους ώστε να αφελληνίσουν εντελώς την τάξη τους. Να μην αναφέρουν οτιδήποτε "θίγει" τους εισβολείς. Μη κάνουν αναφορές σε σύνορα, έθνος, πατρίδα και φυσικά πάνω από όλα να κατέβουν οι χριστιανικές εικόνες γιατί σκανδαλίζονται οι μουσουλμάνοι με τις μπούργκες.
    Αντί να φροντίσει η κάθε Δ/ντρια να μάθουν οι καθηγητές των σχολείων πως θα μπορέσουν να κάνουν τους εισβολείς να ασπαστούν τον σύγχρονο τρόπο ζωής, να μάθουν να σέβονται τα όρια και την ιδιοκτησία του άλλου, να μάθουν ότι εδώ που μένουν δεν χωράνε σκοταδιστικές πρακτικές που επιβάλουν στις γυναίκες να δείχνουν μόνο τα μάτια τους και τόσα άλλα, φροντίζουν ακριβώς το αντίθετο. Αντί να φροντίσουν να τους μάθουν οι καθηγητές τους ότι εδώ που ήρθαν έχουν να κάνουν με χριστιανική χώρα και αν δεν τους αρέσει στο πρώτο αεροπλάνο και δρόμο θεωρούν προτιμότερο να κατεβάσουμε σημαίες και σταυρούς, να σωπάσουν οι καμπάνες.
    Όχι όμως. Εμείς σαν σύγχρονοι ραγιάδες θα υποκύψουμε στις προθέσεις των λίγων. Οι λαθραίοι θα κάνουν κουμάντο με τις ευλογίες της Ε.Ε. που μας θέλει υπόδουλους και κατακερματισμένους σε μερικά χρόνια από τις ορδές των βαρβάρων. Αλλά τί να περιμένεις. Εδώ ο άλλος γράφει σχόλιο "πολύ καλή κίνηση". Δεν έχουμε καμιά σωτηρία.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 18:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ καλή κίνηση, πρέπει πρώτα οι καθηγητές να αποβάλλουν τον ρατσισμό και να ανοίξει το μυαλό τους σε νέες νοοτροπίες, ώστε αργότερα να μπορούν να τα μεταφέρουν και στην αίθουσα, να περάσει και στην νοοτροπία των μαθητών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...